Jak se zbavit angíny přírodní cestou

 Zdraví 
11. února 2018 09:22 / Bronislava Silná
  1
📷
4 fotografie v galerii
Angína umí potrápit děti i dospělé Shutterstock
Časté, opakující se angíny jsou jistě nepříjemné. Často vám pak lékaři navrhnou odstranění mandlí. Je to opravdu třeba? A existuje nějaký způsob, jak zatočit s angínou bez antibiotik?

Antibiotika jsou skvělé léky, které zachránily už miliony životů. Rozhodně ale není třeba je nasazovat zbytečně. Někdy je výhodnější, aby si naše tělo s některými bacily zabojovalo a tím získalo potřebnou imunitu do budoucna. Navíc existuje celá řada přírodních možností, jak se s angínou vypořádat i bez chemie.

Budujte svou imunitu

Tato rada se opakuje neustále u různých nemocí. Jde opravdu o základ, neboť jestliže bude naše imunita slabá, podlehneme nákaze, nemoci se nám budou vracet a co hůř, naše tělo bude ohrožené i mnoha podstatně závažnějšími nemocemi než jen angínou. Dobrá imunita je přece prevencí rakoviny a dalších onemocnění, což bylo už mnohokrát popsáno.

Imunitu výrazně ovlivňuje příjem vitaminu C. Jeho dávky bychom měli zařadit pravidelně, a to jak ve formě přírodní, tak i ve formě tabletek či roztoku. Důležité je také vyhýbání se stresu a nedostatku spánku. Tyto dva faktory významně snižují imunitu. Nebojte se přidat na pohybu. Začínejte ale postupně, abyste tělo nevyčerpali nadměrným tréninkem, na které není zvyklé.

Další návyky

Projevy na krčních mandlích souvisejí s různými dalšími událostmi v těle. Je proto dobré, pokud udržujete svůj organismus ve formě. Stav mandlí souvisí se stavem střev, slinivky a sleziny. Proto všechny kroky, které budou posilovat tyto orgány, se zákonitě projeví zlepšením zdravotního stavu. Angíny se vám přestanou vracet. Může to být docela jednoduché. Jednou možností je správná výživa, která bude zahrnovat pestrou stravu v přiměřeném množství. Stravu bohatou na zeleninu, vlákninu a hodnotné bílkoviny. Pro stav střeva jsou důležitá probiotika, která můžeme získat z různých kysaných produktů – jogurtů, zákysů ale také z kysané zeleniny. O výhodách kysaného zelí si můžete přečíst v článku zde. Udržujte správný pitný režim. Mnoho nemocí je způsobeno nedostatečným příjmem obyčejné čisté vody.

Když nemoc propukne

Jestliže už onemocníte angínou, máte zčervenalé mandle, těžko se vám polyká, bolí vás v krku, dopřejte si především klid na lůžku. Aplikujte zvýšenou dávku vitaminu C, pijte teplé bylinné i jiné čaje. Nasaďte přírodní antibiotika. To může být celá řada produktů. Z těch běžných lze zmínit zejména česnek, který budete mít většinou doma. Dopřávejte si ho pravidelně několikrát denně. Protože je silně štiplavý, zajezte stroužek vždy kouskem vhodného pokrmu. Dobrým řešením je přidávat nadrcený česnek do zeleninových salátů. Tím získáte i potřebné vitaminy.

V pití můžete střídat zázvor, šalvěj a heřmánek. Komu čaj nechutná, může jím alespoň kloktat. Existuje celá řada dalších produktů, které mohou pomoci. Jednou z možností je třeba Kočičí dráp, peruánská rostlina působící protizánětlivě. Stejným směrem působí i kůra z bílé vrby. Věnujte nemoci dostatek času. Drobnou práci můžete dělat případně i z postele. Studenti se mohou učit, dopisovat záznamy, tvořit texty, ale překonejte pokušení předčasně vstát a pustit se do plné práce. Nemoc bude ve vašem těle dřímat a čekat na další příležitost, kterou jistě dostane.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve