Bezbolestná metoda, která vás zbaví bradavice za čtyři dny

 Zdraví 
06. března 2018 07:31 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
K lékaři s nimi nemusíte, příjemné ale nejsou Shutterstock
Bradavice jsou nepříjemné a nevzhledné výrůstky, které trápí nejednoho z nás. Nejčastěji si je přinesete z míst, kde je vysoká vlhkost, jako jsou třeba plovárny či koupaliště. Poradíme vám, jak se jich zbavit bez bolesti a rychle.

Podle lidového vyprávění pocházejí bradavice od žab a ještěrek. Ve skutečnosti může být jejich průvodcem kterýkoli ze 70 druhů lidských papilomavirů. Virus se přenáší kontaktem s částečkami pokožky uvolněnými z bradavice, ať už vaší vlastní nebo druhé osoby.

Virus vniká do těla oděrkou nebo rankou, vyvolá rychlý růst kožních buněk, které vytvoří novou bradavici. Nejčastěji trpí bradavicemi děti, mladiství a osoby s oslabeným imunitním systémem. Bradavice nejsou nebezpečné a někdy se po čase samy ztratí.

S bradavicí k lékaři nemusíte

Jedná se o nezhoubný nádor. Bradavice způsobují vady na kráse, ale k lékaři s nimi hned chodit nemusíte. Odstranit jdou totiž poměrně lehce i doma. Rozhodně je ale sami neřežte ani nevypalujte.

Obecně platí, že nic nezkazíte posílením imunitního systému. Zvyšte příjem vitamínů C, D a skupin B. Asi nejstarším receptem na odstranění bradavic je jejich potírání šťávou z vlaštovičníku většího. Jedním ze zaručených receptů našich babiček je i tento. Budete potřebovat obyčejný ocet, malou cibuli, leukoplast a obvaz.

Pomůže ocet a cibule

Cibulku namočte do octa tak, aby jím nasákla. Večer před spaním si vezměte kousek slupky a přiložte ji na bradavici. Přelepte leukoplastí a zavažte obvazem.

Malá bradavice zmizí za čtyři dny, na větší budete potřebovat více času. Řešení je to ale bezbolestné a suroviny potřebné na tento způsob léčby má doma každý. Pokud by se vám bradavici odstranit nepovedlo, zkuste některý z dalších tipů, o nichž jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47