Recept, který zná lidstvo tisíc let. Jeho jednoduchost a účinky na naše tělo vás mile překvapí

 Zdraví 
04. května 2018 10:03 / Monika Thomsonová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Stačí jen dvě ingredience a lžička pro vaše zdraví je na světě Shutterstock
Doběhla vás jarní únava? Zkuste si doma udělat lžičku zdraví. Výroba vás nebude stát ani zlomek toho, co byste utratili v lékárně. A navíc se budete cítit jako znovuzrození. Co vlastně tato "lžička zdraví" dokáže?

Zkuste si udělat jednoduchý recept z ingrediencí, které máte doma po ruce. Stačí opravdu velmi málo. Otevřete svou spíž a pusťte se do toho. O jiném oleji, který výborně chutná a je dokonalým všelékem, jsme psali zde.

Co budete potřebovat?

Recept je velmi jednoduchý na přípravu a obsahuje pouze dvě ingredience: olivový olej a citronovou šťávu! Stačí smíchat pár kapek citrónové šťávy se lžičkou olivového oleje a zkonzumovat. K dispozici máte lék, který dokáže zatočit s mnoha zdravotními obtížemi a zlepší váš zdravotní stav.

Na olivový olej nedali dopustit již Staří Římané a Řekové, kteří ho označovali jako tekuté zlato. A citrony? Jejich léčivé účinky jsou známé již od starověku.

Co vlastně tato "lžička zdraví" dokáže?

Zácpa

Kombinace citrónové šťávy a olivového oleje pomůže zregenerovat sliznici střev a aktivovat funkci jater a žlučníku. Směs je bohatá na antioxidanty, které mohou odstranit toxiny z tkání a orgánů a zmírnit tak zažívací potíže, jako je např. zácpa.

Ochrana srdce

Olivový olej je bohatý na omega-3 mastné kyseliny které snižují špatný (LDL) cholesterolu v krvi. Olej má protizánětlivé vlastnosti, zlepšuje krevní oběh a působí jako prevence před kardiovaskulárními chorobami.

Játra i žlučník

Směs blahodárně působí na funkci jater a žlučníku a eliminuje škodlivé látky, které mohou způsobovat problémy.

Proti revmatickým bolestem

Čajová lžička směsi každé ráno zmírňuje revmatické bolesti a případné otoky kloubů.

Kombinace olivového oleje a citronové šťávy zmírňuje zažívací potíže, nespavost, bolesti hlavy, vyčistí vaše tělo od toxických látek a výsledkem je posílené zdraví! A navíc vás tento recept finančně nezruinuje. Máte rádi olivy? O tom, které jsou zdravější jsme psali v jiném článku.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod