Jednoduché tipy na hubnutí

 Zdraví 
06. května 2018 07:48 / Bronislava Silná
  0
📷
3 fotografie v galerii
Je jasné, že s jídlem z fastfoodu nezhubnete Pixabay
Asi každý člověk si někdy dá předsevzetí zhubnout. Ne vždy se to podaří a ne vždy se podaří váhu udržet. Máme pro vás několik tipů, které zaručeně zaberou.

Hubnutí nemusí být složité ani neuskutečnitelné. Jde jen o to, jak si ho nastavíte, jak si vybudujte systém odměn a jak nastavíte nový režim tak, aby vám byl příjemný. Protože právě o to jde. To, jak chcete nově fungovat musí být pro vás příjemné. Musíte se v tom novém životním stylu cítit dobře, abyste ho přijali za vlastní. O nečekaných problémech, které vás mohou při hubnutí potrápit, jsme psali zde.

Hledat příčiny

Bývá dobré si na začátku přijít na to, co je důvodem vaší nadváhy. U někoho jde o zasílání životního smutku, nespokojenosti s partnerským životem, neúspěch v zaměstnání, nízké sebevědomí a další důvody. Jestliže ale nepoznáte příčinu svého stavu, jen těžko na něm můžete něco změnit.

Jak nastavit stravu

Obecně je nadváha a obezita ve většině případů dána vyšším příjmem energie, než kolik jí vydáváme. Je proto dobré snížit energetický příjem, což si většina spojuje s trápením hladem. To ale není správný přístup. Obvykle stačí snížit příjem cukru, jednoduchých sacharidů a tuků, zejména těch méně zdravých, což jsou ztužené. Neměli byste proto cítit hlad, pocit prázdného žaludku ani jiné nepříjemné pocity.

Základem nového jídelníčku by měl být příjem dostatku zeleniny, bílkovin a ovoce. Přidejte rozumné množství oříšků a třeba i zdravého mlsání v podobě sušeného ovoce a třeba i raw dortů. Jezte s mírou, snažte se na jídle si pochutnat, ale nepřejídejte se.

Přílohy nahrazujte zeleninou

Snižujte velikost příloh a nahrazujte je zeleninou. Ať už salátem nebo jinou zeleninou, klidně i restovanou. Patří k velkým nectnostem české kuchyně, že si lidé dávají obrovské přílohy, málo masa a málo zeleniny. Není pak divu, že zápasí s nadváhou a obezitou.

A také nejezte příliš často. Pokud budete jíst neustále, budete stále něco ochutnávat a budete tak pořád zaměstnávat své trávení, budete mít jednak trávicí potíže, ale také budete mít vysoký přísun energie a nikdy nezhubnete.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47