Zatočte s břišním tukem. Zkuste nápoj, díky kterému to lehce zvládnete

 Zdraví 
29. května 2018 09:21 / Gabriela Opltová
  8
📷
3 fotografie v galerii
Viscerální tuk může trápit i relativně štíhlé lidi Shutterstock
Břišní tuk může vyvolat různá onemocnění a zdravotní problémy a je pro naše tělo mimořádně nebezpečný a v žádném případě se nejedná pouze o estetický problém. Zkoušeli jste někdy nápoj ze švestek?

Břišní, jinak řečeno viscerální tuk je na rozdíl od podkožního neviditelný. Nachází se v břišní dutině okolo a uvnitř našich orgánů a slouží k jejich ochraně. Proto se mu také někdy říká tuk útrobní nebo též orgánový. V případě, že máme tohoto tuku nadbytek, může nás ohrozit mnohem více než tuk podkožní. A pozor. Nemusíte být ani obézní.  I štíhlí lidé mohou mít orgány v těle obalené tímto tukem. Víte, že podle toho, kde se vám ukládá tuk, můžete odhalit nejrůznější poruchy organismu?

I když určitá míra viscerální tuku neublíží a je zdravá, ve větším množství může způsobit problémy.

Jak našemu tělu škodí viscerální tuk?

  • Především zatěžuje orgány
  • produkuje nejškodlivější krevní tuky, což má za následek:
  • ucpané cévy
  • vysoký krevní tlak
  • cukrovku
  • infarkt

Pokud máte obvod břicha (měří se na pásu v polovině mezi spodním okrajem dolního žebra a horním okrajem pánevní kosti) ve velikosti 80-88 cm a jste žena, je velké riziko, že máte břišní tuk. U mužů je kritickou hranicí 94 až 102 cm! V tomto případě je třeba změnit životní styl. Pusťte se do boje s břišním tukem, neboť v tento moment se již tuk začíná ukládat do orgánů a začíná je poškozovat.

Zdravá strava a pohyb jsou zaručeným způsobem, jak se ho zbavit. Nečekejte však výsledky ze dne na den. Bude to dlouhá cesta, ale věřte, že námaha bude stát za to. Cestu za zdravím si můžete zkrátit jednoduchým přírodním lékem, který podpoří odstranění tuku, a zároveň nadopujeme vaše tělo dostatkem výživných látek.

Zkuste nápoj ze švestek

Potřebujete

  • 100 g švestek
  • 1 l vody

Příprava

Namočte švestky do vody a nechte je po dobu jednoho týdne louhovat. Následně směs přefiltruje a nápoj máte připravený. Pijte ho vždy každé ráno, nejlépe ještě před osmou hodinou na lačný žaludek. Další recept, jak se zbavit nechtěného tuku, přinášíme v jiném článku.

Švestky obsahují antioxidanty, které pomohou v boji proti volným radikálům v těle. Podle posledních studií mohou švestky snížit riziko vzniku rakoviny, jsou vhodnou prevencí cukrovky a pomohou při hubnutí.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve