Chcete po porodu zhubnout a dostat se rychle do formy? Vrhněte se do ryze českého sportu

 Zdraví 
31. května 2018 12:45 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kočárkování je ryze český druh sportu Shutterstock
Jste maminka s malým dítkem a potřebujete shodit nějaké to kilo? Můžete, navíc společně s vaším dítětem. Pusťte se do strolleringu. Je to typicky český sport, kterému propadá stále více maminek.

Název vychází z anglického slova stroller, což v překladu znamená kočárek. Můžete si vybrat mezi dynamickou vycházkou s kočárkem, během, projížďkou na in-line bruslích nebo tancem.

Nepotřebujete hlídání

Tento druh cvičení má jednu obrovskou výhodu. Nepotřebujete při něm totiž nikoho, kdo by vám vaši ratolest pohlídal. Veškerý čas totiž trávíte společně. Prostě se jen obléknete a vyrazíte ven. Navíc se odreagujete od každodenního stereotypu a ještě u toho spálíte nějakou tu kalorii a posílíte problémové partie.

Už po šestinedělí

Vzhledem k tomu, že základem kočárkování je rychlá chůze, a někdy i běh, je potřeba zohlednit aktuální zdravotní stav. Jinak s tímto cvičením mohou maminky začít už po šestinedělí. U žen, které rodily císařským řezem, není vhodné, aby nejméně čtyři měsíce posilovaly břicho.

Posilování i kardio

U tohoto cvičení se pravidelně střídají dva typy činností, a to kardio cviky, které mají zvýšit naši tepovou frekvenci, s klidnějšími posilovacími cviky, které zpevňují danou svalovou skupinu a zklidňují tepovou frekvenci. Při cvičení se často zapojí i děti. Během cvičení se používají různé dětské písničky a říkanky. Starší děti rády maminky napodobují.

Můžete i běhat

S kočárkem můžete klidně i chodit běhat. Na běhu s kočárkem přitom není nic extra složitého. Je důležité neviset na kočárku, neopírat se o něj. Střed těla má být zpevněný, stejně tak pánevní dno, pánev je lehce podsazená. Kočárek držíte jednou rukou, druhou standardně hýbete a ruce pravidelně vyměňujte. Případně můžete držet kočárek oběma rukama. V tomto případě si musíte více hlídat, abyste se na kočárek nevěšely. Kroky jsou o něco kratší, nášlap začíná vždy od špičky, pokračuje lehce přes malíkovou hranu a došlap je na patu. A nezpomínejte na techniku dýchání. O tom, jak správně dýchat při běhu, jsme psali zde.

Naslouchejte dítěti

Aby se dítě nebouřilo a společný běh si také užívalo, je nutné mu naslouchat. Někdy se stane, že  prcek nemá na běhání chuť, je nevrlý, nechce se mu do kočárku. Pak raději zůstaňte doma a užívejte si společné chvilky jinak. U nejmenších je vynikající nastavit si čas výběhu na dobu, kdy je děťátko v útlumu a spinká.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47