Ovoce, které je vhodné zařadit do jídelníčku při hubnutí: Papája, kokos, ale i avokádo

 Zdraví 
02. března 2019 14:49 / Šárka Sokolská
  0
📷
6 fotografií v galerii
Avokádo i kokos jsou doslova nabité živinami Shutterstock
Hubnutí pomocí ovoce? Existuje několik druhů, které vám doslova rozproudí metabolismus. Představíme takové, které vám pomůže zpět k vysněné postavě.

Možná vás také trápí nějaké to povánoční kilo navíc. Nemusíte se však trápit hlady. Stačí se pravidelně hýbat a k tomu zařadit do svého jídelníčku pár potravin, které jsou doslova nadité živinami, prospívají trávení a celkovému zdraví a ještě se pyšní nízkým obsahem kalorií. Pokud si myslíte, že ovoce mezi ně nepatří, jste na omylu. 

Dopřejte si papáju

Chystáte se shodit hodně na váze? Pak byste neměli vynechávat papáju. Toto exotické ovoce pomáhá lépe trávit potravu a přitom si zadržet vysokou hladinu energie. Ne nadarmo se přidává také do hubnoucích přípravků. Dopřejte si misku papáji denně, třeba v salátu nebo v kombinaci s masem, a budete sami překvapeni, co dovede. 

Sladká jablíčka

Jablka jsou jedním z nejbohatších zdrojů vlákniny a ta, jak je známo, vede ke snižování vnitrobřišního tuku. Navíc mají málo kalorií a spoustu vitaminů. Takže pokud vás bude honit mlsná, zažeňte je pomocí jablka.

Kokos na všechny způsoby

Milujete chuť kokosu? Pak si rovnou kupte kokosový ořech a nebo kokosovou vodu. Tu můžete pít kdykoli, jakmile máte pocit žízně. Stejně tak můžete pojídat kokosovou dužinu. Navíc z tohoto ovoce můžete vyrábět mnoho různých druhů nízkokalorických dezertů. Po nějaké době určitě ucítíte změnu ve svém těle.

Meruňky

Meruňky jsou skvělé. Jsou plné hořčíku, draslíku a dalších vitaminů. Kromě toho obsahují spoustu vlákniny. Meruňky udržují delší pocit sytosti, tudíž pomáhají u shazování přebytečných kilogramů. Klidně si je dopřejte v sušeném stavu a nebo si je nechte vylouhovat do vody, kterou můžete popíjet po celý den. Meruňky byste měli zařadit do svého jídelníčku i ve chvíli, kdy vás trápí křeče v nohách. O tomto tématu i o tom, jaké potraviny byste měli při těchto problémech jíst, jsme psali zde.

Avokádo

O avokádu je známo, že má vysoký podíl těch „zdravých tuků“, vysoké množství Omega-9 mastných kyselin, které pomáhají metabolických procesům. Na rozdíl od těch nezdravých tuků ty mononenasycené mastné se neukládají jako tělesný tuk. Proto je avokádo skvělá dietní potravina, z níž se dá udělat celá řada chutných jídel i příloh. Vybírejte hlavně takové, které je správně zralé.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008