Kouřové oči vypadají velmi sexy. Osvojte si líčení, které sluší každé ženě

 Krása 
13. března 2019 10:06 / Marie Popelková
  1
📷
5 fotografií v galerii
Kouřové oční líčení je stále v módě Shutterstock
Trendy v líčení se rok co rok mění, přesto i v této oblasti najdete jednu snad nesmrtelnou stálici - kouřové líčení. Kouřové oči jsou zkrátka stále v oblibě. Každou ženu promění v sexy dračici. Poradíme, jak toto líčení hravě zvládnete i bez pomoci vizážisty.

Kouřové líčení nebo-li smokey eyes je ideální pro večerní líčení. A je jedno, zda míříte na ples, do divadla nebo na zajímavý koncert. Za klasiku je považována šedo-černá barevná varianta, ale jakmile si techniku tohoto líčení osvojíte, můžete vyzkoušet i jakoukoliv jinou barevnou kombinaci. Dobře vypadá líčení v tónech hnědé, ale i vyzkoušet můžete klidně i kouřové líčení v neonovém kabátku. Experimentům se zkrátka meze nekladou.

Co budete potřebovat

Než se pustíte do samotného líčení, musíte mít po ruce pár věcí:

  • oční stíny
  • tužku na oči
  • kleštičky na řasy
  • prodlužující či objemovou řasenku

Pokud budete chtít líčení ještě o něco povýšit, pak si k výše popsané výbavě pořiďte ještě bázi pod oční stíny nebo takzvaný fixátor očních stínů. Díky těmto přípravkům totiž vaše oči vydrží okouzlující mnohem déle.

S tužkou lze dělat divy

Kouřové oči můžete vytvořit pomocí různých technik. Představíme vám dvě z nich. V obou případech, pokud máte bázi pod oční stíny, naneste nejprve tento přípravek pomocí štětečku nebo konečků prstů, a to rovnoměrně na celé víčko až k obočí.

První způsob líčení začíná tužkou na oči. Právě s oční tužkou můžete velmi rychle a jednoduše vytvořit kouřový look. Tužkou orámujete oko od vnitřního koutku k vnějšímu na horním a spodním víčku tak, abyste tam dostali co nejvíce barvy. Následně rozetřete do ztracena menším jemným štětečkem kolem celého oka. Dojde tím k vytvoření stínování. Podle tvaru oka si pak určete, kam má barva přecházet. Pak už stačí nanést světlejší stín pod obočí a máte hotovo. Pro dramatičtější efekt si tužkou (nejlépe v černé barvě) vmalujte linku i do vnitřního spodního víčka - oko se zúží a dostane sexy vzhled. Nezapomeňte na řasenku, která ke kouřovému líčení neodmyslitelně patří. O tom, jak vytvořit dokonalé oční linky, jsme psali zde.

Oční stíny

Kouřové líčení ale můžete začít i pomocí očních stínů. Plochým štětcem rozetřete do ztracena světlý odstín, a to na stejnou plochu jako předchozí bázi, tedy na celé víčko až k obočí. Stejným štětcem poté vytvořte takzvané linky. Použijte k tomu prostřední odstín. Orámujte tímto odstínem vnější část oka. Aby linky nebyly výrazné, štětečkem je jemně rozetřete. Nyní přichází na řadu nejtmavší odstín. Obkreslete nejtmavším stínem původní linky, které byly vytvořeny v předchozím kroku, a opět je jemně rozmažte štětečkem. Pod obočí dále naneste velmi světlý stín a rozetřete ho, aby splynul s okolím.

Nad linií horních řas veďte úzkou tmavou linku tužkou na oči, linku naneste i k vnějšímu koutku nad spodní řasy. Linky nepatrně rozmažte speciálním štětcem. Na závěr natočte kleštičkami řasy a naneste řasenku, která je dokonale zvýrazní.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod