Zkuste to bez chemie: Nejlepší pleťové masky, které si za pár minut vyrobíte doma

 Krása 
16. června 2019 11:05 / Monika Thomsonová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Poctivým domácím maskám se nic nevyrovná Shutterstock
Už naše babičky říkávaly, že téměř vše, co je možné sníst, můžeme použít i na oživení naší pleti. Stačí nám nakouknout do chladničky, nebo zajít do zahrádky, vybrat nějaké ingredience a namixovat čistou přírodu. U domácích pleťových masek navíc přesně víme, z čeho jsou složeny a čím pokožku vyživují.

Nemusíte utrácet peníze za kosmetické výrobky a masku si snadno vyrobíte doma, a to z potravin, které jsou pro vaši pleť nejlepší. Rozdělili jsme masky podle typu pleti.

Mastná a problematická pleť

Citronová maska ke stažení pórů

Citrony osvěžují pleť, regulují látkovou výměnu a mají vypínací efekt. Citronová šťáva má skvělé stahující a bělící účinky, je tedy vhodná hlavně pro mastnou pleť. Na masku potřebujete 1 citrón, 1 lžíci tekoucího medu, a 1 lžíci tvarohu. Citronovu šťávu smíchanou s medem a tvarohem naneste na obličej. Vyhněte se okolí očí. Nechte působit 15 – 20 minut a smyjte vlažnou vodou.

Rajčatová maska ​

Tato maska se používá na pleť, která je mastná a občas se na ní vytvoří akné nebo drobné pupínky. Rajčata mají antioxidační účinky, obsahují lykopeny a neobsahují žádný tuk. Na masku si přichystáte misku do které dáte 1 - 2 rozmačkaná či rozmixovaná zralá rajčata, 2 lžičky vody, 2 lžičky tvarohu a 2-3 lžičky kukuřičné mouky. Vše promícháte a nanesete na omytou a suchou pleť. Kukuřičná mouka zde působí jako peeling. Necháte působit 15 - 20 minut. Po té masku smyjete vlažnou vodou.

Suchá pleť

Výživná banánová maska ​

Smíchejte banán s jedním vaječným žloutkem a trochou panenského olivového oleje. Vypracujte na jemnou kašičku a naneste na očištěnou pokožku. Nechte působit 20-30 minut.

Medová tvarohová maska

Vyšlehejte do pěny 150g tvarohu s 1 žloutkem a 2 kávovými lžícemi medu. Naneste směs na tvář a ponechte ji působit cca 15 - 20 minut. Pak ji smyjte vlažnou vodou a postupně pleť zchlaďte např. mokrým ručníkem. Tvaroh můžete použít jak nízkotučný, tak i plnotučný. Nepoužívejte tvaroh na strouhání!

Zralá pleť

Protivrásková dýňová maska 

Dýně obsahuje ohromné ​​množství vitamínů a antioxidantů a je skvělým bojovníkem proti vráskám. Smíchejte trochu rozmixované dýně, s medem a mlékem. Masku naneste na obličej a nechte působit 15 minut. Opláchněte vlažnou vodou.

Výživná žloutková maska

Pokud vaše pleť na tváři působí unaveně, můžete si udělat výživnou masku. Stačí jeden žloutek, lžíce oleje a několik kapek vitaminu AD. Přidat můžete trochu šťávy z kiwi. V prvním týdnu kúry naneste masku třikrát, ve druhém dvakrát týdně. Pak už stačí jednou za týden.

Citlivá pleť

Pleťová maska ​​z papáje

Zralá a unavená pokožka získá jiskru díky ovocným enzymů z papáje. Rozmačkejte zralou papáju a přidejte 3 cl smetany. Směs naneste na vyčištěnou pokožku a nechte působit 30 minut. Smyjte vlažnou vodou. Tato maska ​​obnovuje a zjemňuje zároveň.

Nezapomínejte, že masky se nanášejí pouze na dobře očištěnou tvář, krk a dekolt. Snažte se dodržovat doporučenou dobu působení, abyste dosáhly žádoucí účinek. Tato doba by se neměla nejen zkracovat, ale ani prodlužovat. Nebo můžete vyzkoušejte zázračnou masku Japonek. Stačit vám bude běžná potravina

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008