Lámou se vám vlasy? Možná si to způsobujete sami

 Krása 
03. září 2019 16:46 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Pokud si neustále stahujete vlasy do pevného culíku, ubližujete jim Depositphotos
Culík škodí vlasům. Láme je a oslabuje. Asi jste to také často slýchávali. Ale je to pravda nebo mýtus?

Culík je prostě jeden z nejrychlejších účesů. O tom žádná. Ráno vstanete, máte naspěch a nejjednodušší způsob, jak se postarat o své vlasy, je pročesat a stáhnout do culíku. A obvykle jej máte až do večera. Vlasy pak jen pročešete a ráno se kolotoč opakuje. Co na to vaše vlasy?

Otisk gumičky

Pozorujte, zda nemáte kolem hlavy poletující krátké vlasy. V drtivé většině případů nejde o nově rostoucí kštici, ale o polámané vlasy právě z culíku. Pokud jej totiž nosíte často a napevno svázaný, vlasy se vám lámou přesně v místě gumičky. Po jejím sundání můžete pozorovat, že v místě, kde byly vlasy stažené, se utvoří nevzhledná a neupravitelná vlna. To je právě známka toho, že máte culík moc napevno a tím si lámete vlasy.

Pozor na pročesávání

Vlas se stejně tak může poškodit už špatným rozčesáváním. Dokonce může dojít až k jeho přetržení. K tomuto poškození mají větší tendenci chemicky narušené nebo naopak velmi jemné vlasy. 

Šetrná gumička

Pokud se bez stažených vlasů neobejdete, je potřeba se zaměřit na kvalitní gumičky. Zapomeňte na ty, co vypadají jako od zavařovaček. Tím si jenom zaděláváte na skutečný problém. Vhodné nejsou ani látkové, které kloužou, a proto je musíte hodně utahovat. Volte zakroucené gumičky, které dobře drží, ale přímo v culíku vytváří minimální tlak, a vlasy tak neničí. Další možnosti jsou různé spony a klipy. Jenomže do jejich spojů se často mohou přimotat vlasy, které se z nich jenom obtížně dostávají. 

Ani rozpuštěné

Možná si myslíte, že nejšetrnější účes pro vlasy je mít je prostě rozpuštěné. Ale ani to není pravda. Tím, že vlasy šoupou o textilie, dochází ještě více k jejich třepení a krepatění. Nejšetrnější způsob, jak mít vlasy stažené a zároveň jim neškodit, je obyčejný cop. Navíc různými způsoby zaplétání z něj můžete vytvořit doslova společenský účes. Například tzv. rybí cop. Návod na jeho výrobu jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008