Jaké oční linky vám budou slušet? Poznáte to podle tvaru svých očí

 Krása 
26. září 2019 16:16 / Eva Vogelová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Nalíčit si perfektní oční linky není jednoduché  Depositphotos
Možná máte dojem, že k tomu, aby vám slušely oční linky, stačí, když si uděláte tužkou čáru přes horní víčko. Není to tak. Tvar očních linek je zásadní, protože může radikálně změnit vzhled vašich očí. Zjistěte, jaký vám nejvíce sluší podle tvaru očí.

Na tvaru očních linek záleží, protože některé vám mohou oči opticky zmenšit a jiné naopak zvětšit. Z toho důvodu je důležité, abyste zjistily, jaké vám budou slušet. Nejčastěji se používají černé linky, ale dobře můžete vypadat i s barevnými. Záleží, jak je sladíte s očními stíny či rtěnkou.

Kulaté oči

Kulaté oči mají skoro stejnou délku a šířku, jsou veliké. Budete vypadat dobře, když s pomocí linky opticky protáhnete šířku svých očí. To uděláte tak, že do vnitřního koutku horního víčka si namalujete pouze úzkou linku a zhruba od jedné třetiny oka ji budete rozšiřovat. Ve vnějším koutku by měla být nejsilnější. Pokud si chcete namalovat ještě spodní linku, spojte ji s vrchní ve vnějším koutku. Do vnitřního ji dávat nemusíte.

Hluboce posazené oči

Hluboce posazené oči znamenají, že máte výraznější obloučky nad očima. Rozhodně si nemalujte široké oční linky, protože byste na první pohled vypadaly, že máte zapadlé oči. Naličte si pouze tenkou linku na vrchní víčko. Měla by být co nejblíže k vašim řasám. Nemusíte se bát vytvořit zobáček za koncem vnějšího koutku oka.

Symetrické oči

Symetrické oči se trochu podobají mandli, vynikají svoji šířkou. Pokud máte symetrické oči, můžete se radovat. Sluší vám téměř všechny tvary linek. Máte tzv. kočičí oči, se kterými se dobře flirtuje. Málokdo jim totiž odolá. Začněte tenkou linkou ve vnějším koutku oka a malujte ji směrem nahoru. Ve vnějším koutku může být linka silnější. Pokud budete chtít, můžete pouze obkreslit tvar vašeho víčka a neřešit tloušťku linky, protože si to můžete dovolit.

Malé oči

U malých očí často horní víčko trochu překrývá část oka a díky tomu působí, že jsou malé. Takový tvar očí často působí ospale. Očními linkami byste měly docílit toho, aby se vám oči opticky více otevřely. Namalujte si na horní víčko středně širokou oční linku a ve vnějším koutku oka ji hodně rozšiřte. Spodní linku si raději nemalujte, protože by vám opticky zmenšila oko. Dále čtěte: Chtěly byste, aby vám make-up vydržel celý den? Inspirujte se.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod