Nahraďte drahou kosmetiku roztokem za pár korun. Vaše pleť vám poděkuje

 Krása 
06. listopadu 2019 16:07 / Jitka Jahodová
  2
📷
4 fotografie v galerii
Jarischova voda šetrně ošetří a zklidní vaši pleť Depositphotos
Farmaceutické firmy se nás denně snaží přesvědčit, že bez drahé kosmetiky se naše pleť zkrátka neobejde. Díky tomu často zapomínáme na osvědčené recepty a tipy svých maminek a babiček. A Jarischův roztok mezi ně rozhodně patří. I dnes zaujme svou nízkou cenou a velmi pozitivními účinky.

Slyšeli jste už o Jarischově vodě? Jde o roztok, který se používá v dermatologii ke zklidnění akné a ekzémů a má tu výhodu, že by prý měl prospívat každé pleti. 

Co je Jarischova voda?

Jarischův roztok je směs kyseliny borité s glycerinem, rozpuštěné v demineralizované vodě. Je zcela bez parfemace a má mírně kyselé pH. Používá se jako pleťová voda, lze jím ošetřit ekzémy včetně atopického, vyrážky, akné a je vhodný i na skutečně velmi citlivou pokožku. Má zázračně zklidňující účinky, a to pro všechny typy pleti. Šetrně ošetřuje při ranním i večerním čištění, osvěží, neutralizuje a zklidní jakékoliv projevy přecitlivělost pleti.

Jaká je největší výhoda?

Příjemně chladí a snadno nahradí pleťové tonikum k dočištění pleti po jejím odlíčení nebo klasickou kohoutkovou vodu, která je chlorovaná a může vám pleť vysušovat. 

  • Jarischův roztok především pleť zklidní, lehce vysuší (díky glycerinu ale nepřesuší) a mírně vydesinfikuje.
  • Dá se použít jako odličovací přípravek i jako prostředek k osvěžení pleti.
  • Lze ho také přelít do postřikovače a osvěžit s ním pleť v horkých letních měsících a to i několikrát denně.
  • Jarischův roztok nemá sice žádnou vůni, ale ani nečpí, jako některé farmaceutické přípravky.

Pro koho se roztok hodí?

Jarischův roztok mají v oblibě hlavně dermatologové. Předepisují ho pro zklidnění dermatitid a jiného podráždění kůže spojeného s mokváním a svěděním. Na typu ani citlivosti pacientovy pokožky přitom nezáleží – Jarischův roztok se hodí pro muže i ženy a pro všechny typy pleti. Skvěle totiž zklidňuje pokožku. To ale neznamená, že byste ho mohli používat jen tehdy, pokud máte kožní problém.

Co roztok obsahuje?

Nespornou výhodou je fakt, že Jarischův roztok není na předpis a dostanete ho v každé lékárně a v různých baleních. K přípravě roztoku je potřeba 20 g kyseliny borité, 40 g glycerinu (85%) a 940 g destilované vody nebo konzervační vody. Některé lékárny přidávají konzervační látky, které prodlužují trvanlivost. Ty ale mohou způsobovat alergie. Roztok může lékárník připravit na požádání i bez nich. 

Náš typ: obklad Jarischova roztoku 

Obklad z Jarischova roztoku je jednoduchý, ale velmi účinný. Stačí obklad nahřát na příjemnou teplotu a přikládat po dobu 15 minut. Během dvou týdnů bude znát viditelný účinek. Vaše pleť  bude elastičtější a zmírní se i výskyt nedokonalostí pleti jako jsou vrásky, ekzémy, jizvičky nebo zánětlivé pupínky.(Dále čtěte: Trápí vás rozšířené póry a kosmetika nezabírá? Několik tipů, které by vám na ně měly pomoci).

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?