9 z 10 lidí má svou tajnou sexuální fantazii. Jaká je ta nejčastější?

 Vztahy 
29. listopadu 2019 19:54 / Mirka Malá
  3
📷
4 fotografie v galerii
Mnozí často sní o jiném vztahu Depositphotos
Více než 9 z 10 lidí má svou tajnou sexuální fantazii. Mezi jedny z nejčastějších podle nedávného průzkumu patří touha vyzkoušet si otevřený nebo polyamorní vztah. Pro necelou třetinu lidí je to dokonce největší sexuální fantazie. V reálu si tento vztah ovšem vyzkoušela jen pětina lidí. Pro sedm z deseti z nich to však byla pozitivní zkušenost.

Sexuální fantazie lidí bývají různé. Nejčastěji muži i ženy sní o sexu ve třech, sexu okořeněném BDSM, milování na netradičních či veřejných místech či o erotickém zážitku s osobou stejného pohlaví.

Podle nového průzkumu prezentovaného na každoroční konferenci organizace Society for the Scientific Study of Sexuality rovněž celých 81 procent lidí alespoň jednou snilo o tom být v otevřeném nebo polyamorním vztahu, tedy v milostném partnerském vztahu více než dvou lidí zároveň. 30 procent jich dokonce přiznává, že polyamorie je jejich vůbec největší sexuální fantazií.

Trocha statistiky

Průzkum oslovil bezmála 3 tisíce lidí, z nichž se 40 procent identifikovalo jako ženy, 56 jako muži a 4 procenta jako non-binární. Ačkoliv rovnou 84 procent respondentů přiznalo, že má chuť si svoji hlavní sexuální fantazii jednou vyzkoušet, jen pětina z nich skutečně polyamorní či otevřený vztah vyzkoušela.

A pro většinu, konkrétně 70 procent z nich, to byla zkušenost příjemná. Devět z deseti lidí z této skupiny dokonce uznalo, že prožít si reálně svou sexuální fantazii o otevřeném vztahu daleko předčilo jejich očekávání a 61 procent se nechalo slyšet, že tento zážitek dokonce zlepšil jejich stávající vztah.

Výhody otevřených vztahů

Na to, že otevřené vztahy přinášejí pozitivní aspekty do životů zúčastněných osob, ostatně poukázala i dřívější studie vědců z kanadské York Univerzity uveřejněná v odborném žurnálu Social Psychology. „Pozitivní vliv otevřeného nebo polyamorního vztahu může být v tom, že různí partneři přinášejí člověku různé druhy uspokojení jeho potřeb v různé kvalitě: jeden partner je například lepší milenec, druhý zase lepší pečovatel,“ dodává k tématu Adam Durčák, který se zabývá zdravou sexualitou.

V klasickém vztahu podle Durčáka různorodost spočívá v tom, že se partneři překvapují. „Ať už se jedná o překvapení ve smyslu večeře v neznámé restauraci, lístků do kina, nebo nové sexuální hračky,“ uzavřel Durčák.

Zdroj: Růžový slon

Témata: vztah, erotika
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008