Ruce mohou odhalit váš skutečný věk

 Krása 
29. prosince 2019 11:16 / Hana Jordánová
  0
📷
5 fotografií v galerii
I vaše ruce budou při správné péči vypadat krásně Depositphotos
Neošetřovaná pokožka rukou vás dělá staršími, než ve skutečnosti jste. Ruce údajně prozrazují naše stáří a ve dlani máme vepsaný náš život. Ihned po obličeji jsou právě ruce tou nejviditelnější částí těla člověka.

V dnešní době lze u mnoha lidí skutečný věk odhadnout poměrně těžko, neboť existuje řada krémů, přípravků či chirurgických zákroků, které pomáhají vylepšit vzhled a udržet se ve formě alespoň na první pohled. Každopádně nesmíme zapomínat na to, že tělo potřebuje rovnoměrnou péči všude, jinak váš věk velmi rychle prozradí. Starejte se pečlivě i o ruce!

Odbornou péči si zaslouží nejen pokožka vašeho obličeje nebo těla, ale také pokožka rukou. Suchá a vrásčitá pokožka společně s pigmentovými skvrnami se dříve či později objeví na každé ruce. Takzvané „stařecké“ pigmentové skvrny nejsou bohužel poznávacím znamením pouze seniorů, mohou se objevit už i třicátníků. Důvodem je silné vystavování pokožky UV záření, které způsobuje nadměrnou tvorbu melaninu a projevuje se právě pigmentovými skvrnami. Dalším problémem je, že s postupujícím věkem se kůže ztenčuje a má tedy větší sklon k vrásnění.

Mnoho žen se za svoje ruce stydí a ostýchají se vyhledat odbornou pomoc. Můžete to však zkusit i doma. Vaše ruce si péči skutečně zaslouží. Tak jako pokožka v obličeji, i ruce jsou v neustálém přímém kontaktu s okolním prostředím. Povětrnostní podmínky, mytí nekvalitním mýdlem, práce s chemickými prostředími. Syntetická mýdla pokožku vysušují, snižují pH. Následkem toho vznikají ekzémy a suché, šupinaté ruce. Dopřejte kvalitní kosmetiku i vašim rukám. Používejte krémy obohacené o kyselinu hyaluronovou, jež je vhodná pro hloubkovou hydrataci pokožky.

Tipy na omlazení rukou doma

  • Snažte se co nejméně vystavovat ruce mrazivému počasí, i na krátkou chvilku si vždy nasazujte rukavice, chlad ruce vysušuje, pokožka pak praská a více se vrásní.
  • Používejte kvalitní mýdlo.
  • Na pigmentové skvrny používejte pravidelně citronovou šťávu.
  • Několikrát denně si ruce namažte kvalitním krémem, nejlépe hydratačním, který dodá vašim rukám vodu.
  • Minimálně 2x týdně si udělejte kosmetický zábal na noc, kdy si ruce namažete silnou vrstvou výživného krému a navléknete bavlněné rukavice.
  • Zkuste použít termorukavice, zahřívání pokožky posiluje buňky, které tak mohou lépe vytvářet kolagen, díky němu bude pokožka pevná a pružná zároveň.

Pleť celkově přirozeně vylepšíte dostatečným množstvím vitaminu E ve stravě, najdete jej např. v mandlích.

Pokud budete o své ruce skutečně pravidelně pečovat, dosáhnete i bez drahých odborných zásahů krásných rukou, na které budete pyšní. Navíc ušetříte nemalou částku peněz.

Mimo pokožky rukou nezapomínejte ani na pravidelnou úpravu nehtů, místo umělých však raději podpořte jejich přirozenou krásu.

Není třeba skrývat svůj skutečný věk, ale je velmi důležité cítit se dobře a zachovávat si energii a chuť do života. Krásu člověka přece odráží jeho sebevědomí. Podpořte jej správnou péčí také o své ruce. Co mohou prozradit ruce o vašem zdraví si přečtěte zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008