Když si vybíráte šaty na ples, zaměřte se také na správné spodní prádlo

 Móda 
03. ledna 2020 14:43 / Marie Popelková
  0
📷
8 fotografií v galerii
Na plese nestačí mít jen dokonalé šaty, důležité je i prádlo Depositphotos
Zima je spojena s plesovou sezonou. Dámy horečně přemýšlejí, jakou róbu na sebe vezmou, aby se v ní cítily dobře a ještě oslnily okolí. Jenže nejen šaty jsou důležité. Velmi významnou roli hraje i to, co máte pod nimi, tedy spodní prádlo.

Spodní prádlo mnohé ženy poněkud podceňují, přitom jde o velmi důležitý doplněk. A rozhodně nejde jen o to, vybrat si prádlo krásné na pohled, důležité je myslet i na praktickou stránku věci.

Podprsenku podřiďte šatům

Základním pravidlem je, že by pod plesovými šaty nikdy nemělo vykukovat spodní prádlo. A pozor, prohřeškem jsou i silikonová ramínka podprsenky. Proto vždy vybírejte nejprve šaty a podle nich teprve vhodné prádlo.  

Pod šaty bez ramínek si vždy berte podprsenku bez ramínek. Vyvarujte se silikonovým ramínkům. Odborníci nedoporučují ani ozdobná štrasová ramínka, která by mohla působit lacině.

Velmi moderní jsou šaty s holými zády, pod které si buď musíte troufnout bez podprsenky (jenže to si ve skutečnosti může dovolit jen málokterá žena), nebo vsaďte na samodržící silikonovou podprsenku. Vybírejte kvalitní kousky, které vás během bujarého večera nezradí a budou držet tam, kde mají.

Hlídejte si, aby pod šaty s hlubokým výstřihem nebyl vidět střed podprsenky, proto volte spíše podprsenky, jejichž košíčky jsou vepředu spojené pouze úzkým páskem (nevhodné jsou v tomto případě např. balconette podprsenky).

Prádlo nesmí deformovat ňadra

Za perfektně se rýsujícím dekoltem vždy stojí správně zvolená podprsenka. V žádném případě nesmí prsa nijak deformovat, protože plesové šaty většinou nic neschovají, ba naopak zdůrazní.

Vyberte proto podprsenku, která vám sedí na objem (nezařezává se do zad a nevytváří tak faldíky) i velikostí košíčků (příliš malé košíčky prsa mačkají a „rozdělují" na dvě části, v příliš velkých se prsa ztrácejí a podprsenka nemá žádný efekt).

Perfektně padnoucí kalhotky jsou základ 

Zvlášť pod úzké šaty vybírejte kalhotky velmi pečlivě. Musí vám stoprocentně sedět. Nezařezávat se, nekrabatit se. Musejí být zkrátka perfektní. Pod obepnuté šaty jsou ideální hladké kalhotky, o kterých ostatní nebudou mít ani potuchy. Navíc jsou velmi pohodlné. V tomto případě se vyvarujte krajkových kalhotek, které by pod úzkými šaty byly vidět. Pokud jste majitelkou ideální postavy, můžete si troufnout na tanga. Ale i ty musí dobře sedět a nezařezávat se na bocích! 

Tvarovací prádlo 

Ne každá žena oplývá dokonalou postavou. Ani dámy s plnými tvary se ale za svou figuru nemusejí stydět, naopak. Kypré tvary mohou vypadat i velmi sexy, když víte, jak s nimi naložit.

Hlavní je, aby se pod plesovými šaty nic „neklepalo". Toho docílíte stahovacím prádlem. Věřte, že dokáže schovat kdejaký faldík a pomerančovou kůži. Pokud máte větší bříško, zvolte vysoké kalhotky. Se širšími stehny si zase poradí kalhotky s nohavičkou.

Bez punčoch ani ránu

Etiketa velí, že do společnosti musíte mít pod sukní nebo šaty vždy punčochy. Výběr punčoch se zpravidla řídí typem bot. Do lodiček si bez obav můžete vzít punčochy se zesílenou špičkou. Do sandálek volte buď speciální punčochy bez špičky, nebo tenounké punčochy bez zesílené špičky. Můžete si dovolit výrazný lak na nehty u nohou, abyste odvedla pozornost od toho, že punčochy u špičky končí. 

Pokud máte šaty ke kolenům, můžete si dovolit i punčochy (na rozdíl od punčocháčů nesahají až do pasu, ale jsou samodržící nebo se připevňují na podvazkový pás). Nikdy ale nesmíte dopustit, aby vám pod sukní vykoukl krajkový lem punčoch. O tom, jak se mají na ples obléct muži, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod