Zkuste zkrotit pot přírodními deodoranty, vaše tělo vám poděkuje

 Zdraví 
10. ledna 2020 07:29 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Přírodní deodoranty eliminují pocení Depositphotos
Přírodní kosmetika je stále oblíbenější a není tomu jinak ani u deodorantů. Vždyť pocení patří k přirozeným projevům těla, a tak se použití přírodních deodorantů doslova nabízí.

Pocení je pro náš organismus sice důležité, protože představuje jakousi klimatizaci těla, jeho nepříjemné projevy, především pak zápach, ale nemá rád nikdo. Navíc denně vypotíme až dva litry tekutin, aniž bychom si to mnohdy uvědomovali. Většina potních žláz se nachází na chodidlech, dlaních, na čele a v podpaží.

Každý dobře ví, že na pocení je nejhorší zápach, který vzniká tím, že bakterie usídlené na povrchu pokožky začnou rozkládat samotný pot. A přírodní deodoranty jsou tím nejlepším pomocníkem v takové situaci.

Jak fungují přírodní deodoranty

Přírodní deodoranty totiž fungují na principu zabránění množení bakterií a působí tak proti vzniku potního zápachu. A to samozřejmě díky výtažkům z listů, květů a bylin nebo minerálních substancí, ke kterým patří mimo jiné křemičitany a minerální soli.

Na trhu jsou dokonce k dostání i veganské deodoranty. Navíc takové přípravky používají šetrné rozprašovače, nebo fungují na bázi tuhých deodorantů nebo roll-onů. Obvykle jsou prodávány v recyklovatelných skleněných flakonech. 

Ani přírodní deodoranty, podobně jako většina přírodní kosmetiky, neobsahují žádný parfém, alkohol ani barvicí a konzervační látky.

Přírodní deodoranty jsou plné bylin

Složení přírodních deodorantů je plné bylinek. Užívají se mimo jiné také éterické oleje, které dodávají vůni a rovněž pečují o citlivou pokožku podpaží. Jde především o aloe vera a měsíček lékařský. Dále vilín a heřmánek zklidňují podrážděnou pokožku. Šalvěj a rozmarýn zabraňují pocení, zázvor a hřebíček omezují tvorbu bakterií, způsobujících nepříjemný zápach.

Přírodní tuky v podobě mangového másla, olivového nebo bodlákového oleje se starají o to, aby pokožka nebyla vysušená.

Pokud se rozhodnete přejít na přírodní deodoranty, musíte vědět jednu věc. Než se totiž vaše mikloflóra přizpůsobí této změně, bude chvíli trvat. Po asi dvou týdnech už ale vše bude fungovat normálně a vaše tělo si na příchod přírodního deodorantu zvykne. Dále čtěte: Pokud chcete mít bílé zuby, dávejte si pozor na některé potraviny.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008