Pokožka v zimě trpí. Je potřeba se o ni lépe starat

 Krása 
10. ledna 2020 11:18 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pokožka v zimě potřebuje větší hydrataci Pinterest
V zimních měsících se naše pokožka stává citlivější, aniž bychom si to možná uvědomovali. Chladné počasí ji ale velmi zatěžuje, a tak je potřeba se o pokožku lépe starat.

Když venku klesají teploty pod bod mrazu, jde dolů také činnost mazových žláz. Jakmile pak přejdeme do tepla, póry na pokožce se otevřou a tím kůže ztrácí hydrataci. Tím dochází k prakticky stálé dehydrataci pokožky, kůže je na omak suchá, popraskaná a snadněji se do ní dostává například infekce.

Je proto velmi důležité, abychom svojí pokožce věnovali velkou pozornost i v zimním období. K dostání je naštěstí nepřeberné množství kosmetických produktů, které se hodí na zimní péči o pokožku.

Čím mazat pokožku?

V zimním období naše pokožka potřebuje především hutné krémy, které mají vyšší obsah olejů než vody. Ideálními složkami jsou ureoa, kyselina hyaluronová nebo termální voda. Ty v pokožce vyrovnávají  ztrátu vody a zvyšují tak hydrataci. Vhodné jsou i přísady jako včelí vosk nebo extrakt z měsíčku lékařského. 

Obecně platí, že čím vysušenější a citlivější pokožka je, tím vyšší podíl tuků by měl být v kosmetice, kterou používáme. Speciální pozornost také vyžaduje pokožka dětí, starších lidí a také všech, kteří tráví hodně času venku.

Na studené nohy hřejivé krémy

V mrazivém počasí netrpí pouze naše pokožka, ale také celý organismus. Cévy se totiž v chladném počasí stáhnou. Kvůli tomu neproudí patřičné množství krve do končetin, v důsledku čehož pak máme studené prsty na rukou i na nohou, popřípadě nám mrznou uši.

Ideálním pomocníkem pro tyto případy jsou hřejivé krémy, které dokáží i v chladu udržet ruce i nohy zahřáté. Studené končetiny se sice můžou zdát jako banální záležitost, ale je tomu přesně naopak. Zima přes studené nohy totiž postupně proniká do celého těla, oslabuje ho a zvyšuje tak možnost různých onemocnění, včetně nachlazení a dokonce i zánětu močového měchýře.

Kromě kosmetických produktů, které vhodně ošetří vaši pokožku v zimním období, aby neztrácela hydrataci, jsou důležité i další faktory, na které kosmetika už nestačí. Hlavně spánek a umění vypořádat se se stresem. I když je venku třeba mrazivo, rozhodně nebuďte zavření jen doma. Ideální je se pořádně obléknout a vyrazit se provětrat a vyčistit si hlavu do přírody. Dále čtěte: Už jste připravily svoje vlasy na zimu? Je to velmi důležité.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008