Vědci zjistili, že po určitém druhu potravin budete více atraktivní

 Ostatní 
27. ledna 2020 11:16 / Blanka Štiková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Vědci provedli zajímavou studii Depositphotos
Každý člověk se chce přirozeně líbit nejen sám sobě, ale také svému okolí. Co byste řekli na to, že byste díky nějakým potravinám byli více žádaní?

Podle studie můžete opravdu svoji atraktivitu zvýšit některými druhy zeleniny a ovoce. Které to jsou? Možná je jíte denně i vy a jen o tom nevíte.

Experiment s ovocem a zeleninou

Skotští vědci z univerzity v St. Andrews provedli zajímavou studii, která měla prokázat nebo vyvrátit skutečnost, že by častější pojídání ovoce a zeleniny vedlo ke zvýšení atraktivnějšího vzhledu jedince. Jak studie vypadala? Během několikatýdenního výzkumu vědci sledovali a průběžně fotili 35 lidí, aby pak mohli srovnávat, jak účastníci vypadali předtím a potom. Na začátku experimentu většina z testovaných jedla barevné zeleniny a ovoce méně a změny nebyly tolik patrné. Po týdnech však byly rozdíly zjevné, ovlivnily to různě velké denní dávky barevných potravin.

Výsledek

Vyhodnocování atraktivity jednotlivých zúčastněných jedinců probíhalo na základě fotografií pořízených v průběhu týdnů, během nichž účastníci postupně zvyšovali porce ovoce a zeleniny. Již po pár dnech hodnocení atraktivita výrazně stoupla, a to dokonce u všech zkoumaných osob. Vědci byli překvapeni, neboť se domnívali, že změna bude největší u jedinců, kteří před experimentem jedli jen velmi málo ovoce a zeleniny, výrazná proměna však nastala u všech.

A zajímá vás, které potraviny na účastníky pokusu účinkovaly nejvíce? Nejvíce byly výsledky vidět u lidí, kteří jedli v největší míře rajčata a mrkve. Ti, kteří za den snědli 2 a více porcí ovoce a zeleniny, byli považováni za zdravější a ti, co denně spořádali 3 a více porcí zeleniny a ovoce, byli vyhodnoceni jako atraktivnější osoby.

Proč?

Klíč je v barvivech, která barevné ovoce a zelenina obsahují. Rajčata a mrkev totiž v sobě mají barviva lykopen, jež má červené zbarvení, a karoten, ten je oranžovo-žluté barvy. A co tato barviva dělají s vaší pletí? Barviva se usazují v buňkách pokožky a dají vaší pleti snědší vzhled. A přesně to prý zvyšuje atraktivitu jedince, který je pak ostatními vnímám jako velice přitažlivý. To ale není vše, mimo to v sobě tyto potraviny mají také mnoho cenných látek, jež mají omlazují účinky a také působí proti tvorbě vrásek.

Závěrem

Skotští vědci ve svém experimentu prokázali, že barviva z ovoce a zeleniny skutečně výrazně zvyšují atraktivitu. Zkuste tedy zařadit do svého jídelníčku více mrkve a rajčat a třeba si již po pár týdnech také všimnete, že vaše pleť vypadá lépe a že po vás kouká více lidí. A pokud ne, tak se minimálně budete cítit lépe a zdravěji než předtím. Dále čtěte: Tampony a vložky dost možná nahradí menstruační kalhotky.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47