S akné zatočí kyselina azelaová

 Krása 
25. března 2020 08:29 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Další kyselina, která je pleti prospěšná Depositphotos
Každý chce mít zářivou pleť, ale problémy jako akné nebo zarudnutí tuto snahu občas pořádně komplikují. A bez ohledu na to, jak dobře se staráte o vaši pokožku, bývá na vině například stres, působení hormonů či vlivy okolního prostředí. Pokud vás tyto problémy trápí, vyzkoušejte dosud nepříliš doceněnou kyselinu azelaovou.

Kyselina azelaová je multifunkční podpůrná složka pro všechny typy pleti a působí také jako účinný antioxidant. Je to opravdový spasitel pleti, protože pomáhá jak s akné, tak s pigmentací.

Jak je kyselina azelaová prospěšná?

Látka, která je odvozena z pšenice a ječmene, pomáhá rozjasnit tón pleti a zároveň viditelně zlepšuje rovnoměrnost textury pleti a minimalizuje tak pleťové vady.

Kromě zacílení na stávající problémy může tato látka také zahojit již způsobená poškození. Kyselina azelaová řídí produkci melaninu (kožního pigmentu), čímž snižuje výskyt tmavých skvrn.

Zároveň pomáhá pokožce rychleji se obnovovat, a proto snižuje tvorbu černých pupínků a zánětlivého akné, protože pomáhá ničit bakterie, které ho způsobují.

Je kyselina azelaová bezpečná?

Slova kyselina se rozhodně není nutné bát. V péči o pokožku se kyseliny obecně chlubí velkým přínosem. Kyselina azelaová je produkována kvasinkami, které se přirozeně vyskytují na naší kůži. Ukázalo se, že je bezpečná jak ve formě volně prodejných produktů, tak kosmetických přípravků na předpis.

Pro citlivou pokožkou je bezpečné kyselinu azelaovou používat dvakrát denně, tedy  ráno a večer, popřípadě jednou každý druhý den. I tato kyselina má totiž tendenci pleť vysušovat, proto je potřeba hlídat její používání, popřípadě po jejím užití ještě použít hydratační přípravek.

Při pokročilejších kožních problémech je ale rozhodně lepší nepoužívat volně dostupné přípravky, ale na užívání kyseliny azelaové se domluvit s dermatologem.

Nicméně, tato kyselina si už při nízké koncentraci v běžně dostupných kosmetických produktech poradí s mírnými problémy pleti, pigmentem či narůžovělou pletí a pokožce dokáže dodat rovnoměrný vzhled. Dále čtěte: Jak na přirozené líčení aneb objevte kouzlo nude looku.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?