Mnoho žen se svými kosmetickými produkty špatně zachází a ničí je

 Krása 
17. dubna 2020 08:41 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
S kosmetickými produkty většinou špatně zacházíme Depositphotos
Vybledla vám rtěnka, řasenka rozhodně nedodává takový objem, jaký vám byl slibován, a vaše tvář je bez make-upu už po pár hodinách? Má to svoje důvody a některé vás pravděpodobně překvapí.

Za vším totiž stojí jednoduché faktory prostředí, což v praxi znamená, že většina žen velmi pravděpodobně svoje kosmetické produkty ukládá špatným způsobem. V současné koronavirové karanténě je skoro ideální chvíle tyto návyky změnit a zajistit si tak, že vaše produkty budou fungovat tak, jak mají.

Teplo, vlhko, jídlo

Většina z nás má kosmetické přípravky uloženy v koupelně nebo ložnici. Takže zcela zaručeně na teplém, mnohdy vlkém místě, kam se občas dostane i nějaká ta svačinka, se kterou pobíháme po bytě.

To znamená, že do kosmetických přípravků se dostane plíseň, která pak následně ovlivní jejich kvalitu a v horším případě ještě může na kůži způsobit nějakou alergickou reakci. A nejde jen o rtěnky, řasenky a make-upy. Jde i o houbičky a štětečky, kterými se u zrcadla zkrášlujeme.

V neposlední řadě nesmíme zapomínat na fakt, že i tyto produkty mají svou trvanlivost, zejména po otevření. Ale kdo z nás to kontroluje? Třeba u řasenky?

Jak udržet kosmetiku v dobrém stavu?

Už víme, že podmínky skladování nebo uložení velmi ovlivňují, jak dlouho je ten který produkt pro péči o pleť ještě dobrý. To znamená, že kosmetiku rozhodně neukládejte v koupelně, ani ji nedávejte třeba na okenní parapet, tedy na přímé slunce.

Kosmetiku si raději také kupujte v menších baleních, které stihnete spotřebovat dřív, než nastane jejich expirace. Rovněž nic nenechávejte otevřené, ani krémy na obličej.

Štětečky a další pomůcky skladujte v nějaké uzavřené dóze, kde se do nich nedostane prach ani bakterie, nebo v uzavřeném šuplíčku make-up organizérů. Pamatujte si, že kosmetiku, která obsahuje alkohol (deodoranty, parfémy, laky), lze skladovat mnohem déle než přírodní kosmetiku bez konzervačních látek.

A aby vaše oblíbená kosmetika mohla fungovat podle příslibu výrobce, musí být řádně uložena na místě se stálou nízkou teplotou, bez přímého přístupu ke slunečnímu záření a v suchu.

Před nanášením make-upu nebo krému si umyjte ruce mýdlem a vodou. Pokud máte krémy ve sklenici, zanášíte si do nich bakterie, pokud je nabíráte prsty. Takže ideální je využít nějakou pomůcku k nabrání krému, třeba kosmetickou špachtli, každopádně se zanešení bakterií do krému zkuste ochránit alespoň umytím rukou.

Řasenka by měla být vyměňována po 3 až 6 měsících. Pokud jste náchylní k očním onemocněním, zvolte vodotěsnou řasenku. Rozpouštědla na bázi vazelíny tvoří nepříznivé prostředí pro bakterie. Aby se maximalizovala skladovatelnost řasenky, pokuste se minimalizovat dobu, po kterou je otevřená. Dále čtěte: Jak si doma odstranit umělé nehty a další tipy pro nehty v karanténě.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008