Ochutnejte červený banán. Překypuje vitaminy a je skvělý pro naše zdraví

 Zdraví 
17. dubna 2020 10:00 / Bronislava Silná
  0
📷
4 fotografie v galerii
Krásně zbarvené červené banány překypují vitaminy Pixabay
Ačkoliv se běžně nedováží, občas se objeví i na našem trhu červené banány. Pokud jste je ještě nezkusili, určitě byste tak měli učinit. Máme další informace.

Důvodem, proč se obvykle červený banán nedováží, je, že se rychleji kazí. Obchodníci proto nemají jistotu, že by stihli vše prodat. V době koronavirové je ale všechno jinak a díky tomu můžeme červený banán vyzkoušet.

Co obsahuje

Červený banán je mnohem zdravější ve srovnání s banánem žlutým. Obsahuje více vitaminů, zejména vitaminu B6, C, D i betakarotenu. Také se zde nachází hodně draslíku a hořčíku. Z hlediska tolik potřebného vitaminu D je zajímavé, že jeden červený banán nám zajistí příjem zhruba 20 % denní spotřeby, což rozhodně není málo.

Jak prospívá

Vitamin C, ale i další obsažené vitaminy jsou dobrou podporou imunity. Takže konzumací právě takovýchto banánů více přispějeme k obranyschopnosti těla před všelijakými infekcemi, ale také před šířením rakovinných buněk. Pro obsah draslíku a hořčíku se vyhnete křečím. Je dobrý pro naše zažívání i metabolismus, ten podporuje a v kombinaci s relativně nízkou kalorickou náloží se tak hodí i pro hubnutí. Svůj nemalý přínos má i pro diabetiky, protože pomáhá upravovat hladinu inzulinu v krvi. Více o tomto problému najdete třeba v článku zde.

Jak chutná

Pokud vám chutná klasický žlutý banán, pak s tím červeným nebudete mít žádný problém. Má poněkud pevnější slupku, takže se hůř loupe. Jeho chuť je hodně podobná, ale přesto mírně odlišná. Můžete v ní zaznamenat různé další ovocné příchutě. Někteří cítí i jahody. Vnitřek červeného banánu má téměř klasickou barvu. Má nižší sladkost, což přispívá k jeho dietnosti.

Z výše uvedeného vyplývá, že jej můžete použít naprosto klasickým způsobem, jak jste zvyklí. Rozhodně ale doporučujeme přímou konzumaci, která zachovává nejvíc vitaminů a má tak pro zdraví největší přínos.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod