Jak používat vůně během letních měsíců

 Ostatní 
12. června 2020 12:09 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Především zazimujte těžké parfémy Pixabay
Jakmile přijdou letní teploty, začínají se mnohé vůně chovat jinak. Proto je třeba pro letní měsíce k vůním přistupovat jinak, volit lehčí, vzdušnější a složením odlišnější produkty.

Experti radí, že mezi nejlehčí vůně patří ty citronové, mořské a květinové. To ale není zdaleka všechno. Nejde jen o vůni samotnou, ale i o to, jak ji během léta používáme.

Přejděte na toaletní vody

Svoje těžké zimní parfémy nechce přes léto ležet a přejděte na toaletní vodu. Je totiž vzdušnější, protože má jen 10 až 15 procent koncentrátu, oproti asi 15 až 40 procentům, jež obsahují parfémy. To také znamená, že rychleji vyprchají a během dne tedy budete mít potřebu se znovu navonět.

Pro letní vůně jsou nejtypičtější kombinace mořské soli, jasmínu a santalového dřeva, mix grapefruitu, bílé růže a růžového pepře.

Vyzkoušejte parfémové oleje

Parfémové oleje nejsou u nás ještě v takové oblibě, faktem ale je, že jsou velmi příjemné. Tyto produkty s olejovitým základem obsahují totiž nejvyšší podíl vonných esencí. Proto také vůně na kůži dlouho vydrží a přizpůsobuje se okolní teplotě i teplotě těla. Parfémové oleje tak sice mohou vonět pokaždé trochu jinak, ale jsou příjemné, včetně nanášení, které se provádí roll-on kuličkou nebo aplikační tyčinkou na prsty u nohou, podkolenní jamky, vnitřní stranu zápěstí, loketní jamky, dekolt či ušní lalůčky.

Vyberte tu správnou lehkou vůni

Ať už zvolíte toaletní vodu, nebo parfémový olej, důležité je, abyste se rozhodli pro tu správnou lehkou letní vůni. To z toho důvodu, že vyšší teploty zintenzivňují vůni parfému na vaší kůži a s těžkým parfémem se pro své okolí můžete snadno stát obtížnými.

Jak už bylo řečeno, opřít byste se při hledání té správné letní vůně měli především o citrusy, letní květiny, vůně moře a v neposlední řadě také lehké exotické nádechy. Dále čtěte: Tyto žabky budou hitem letošního léta.

Témata: móda, léto, vůně, parfém
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008