Jemné odličování pleti bez kosmetiky. Poslouží olivový olej i mléko

 Krása 
12. června 2020 11:06 / Eva Vogelová
  1
📷
8 fotografií v galerii
Pleť si můžete odlíčit bílým jogurtem  Shutterstock
Na odličování make-upu najdete v obchodech spoustu kosmetických přípravků. Možná jste si myslely, že jinak ho ani odstranit nelze a potřebujete pouze speciální přípravky. Obyčejná voda na něj totiž nefunguje. Překvapivě veškerý make-up můžete dostat dolů z pokožky i jinými prostředky.

Když se ráno nalíčíte make-upem, musíte ho před spaním odstranit. Pokud byste to neudělaly, pleť se zanese póry, vytvoří se vám na ní pupínky a černé tečky. Když používáte líčidla, musíte se i důsledně o svoji pleť starat.

Olivový olej

Používáte olivový olej v kuchyni? Můžete ho využít i místo kosmetiky. Nakapejte si ho na odličovací tamponek a odstraňte si s ním make-up. Dostanete s ním dolů i řasenku. Olivový olej je vhodný pro ty z vás, které trápí suchá pleť. Vmasírovat ho do pokožky můžete i v případě, že si neodličujete make-up.

Aloe vera

Aloe vera má hned několik zdravotních účinků. Obsahuje velké množství vitaminů a minerálů. Dokáže hojit pokožku. Poskytuje úlevu od spálenin a odřenin. Naneste si gel z aloe vera na pokožku a vatovým tamponkem ho setřete. Odstraníte si s ním make-up. Hodí se pro ty z vás, které mají mastnou pleť. Pomůže vám i na oteklé oči. Potřete si s ním víčka a uleví se vám.

Bílý jogurt

Odlíčit si make-up můžete i bílým jogurtem, který je bohatý na probiotika. Obnovuje střevní mikroflóru, ale dokáže i zklidnit pokožku. Do jogurtu namočte vatový tamponek a potřete si s ním pleť. Vmasírujte si ho do pokožky svými prsty a následně opláchněte vlažnou vodou. Jogurt vaši pleť hydratuje.

Avokádo

Avokádo je velmi zdravá potravina. Obsahuje vitaminy A, D a E. Najdete v něm i zdravé tuky a antioxidanty. Kromě toho, že má pozitivní účinky na lidský organismus, dodává živiny i pokožce. Vymačkejte z něj dužinu a naneste si ji na obličej. Vmasírujte ji důkladně do pokožky a vodou ho smyjte. Odstraní vám make-up a hydratuje pokožku.

Mléko

Mléko je bohaté na vodu, bílkoviny i zdravé tuky. Naneste si ho na vatový tamponek a setřete si s ním make-up. Zklidní vaši pokožku. Hodí se pro jedince s citlivou pokožkou. Přečtěte si o tom, jak si správně mýt a čistit obličej, aby pleť netrpěla.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?