Zabraňte opětovnému vzniku bolavých puchýřů na chodidlech

 Zdraví 
29. června 2020 10:46 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Puchýře se často tvoří z nošení nevhodné obuvi  Depositphotos
Puchýře jsou velmi nepříjemné. Na chodidle se vám udělá větší či menší kapsa, která se zalije tekutinou. Někteří lidé ji propíchnou, aby se puchýř rychleji zahojil. Během toho však hrozí, že se do něj dostanou bakterie a rána se zanítí. Raději udělejte všechno proto, aby se vám puchýře už vůbec nevytvořily.

Chodit s puchýři na patách jsou muka. Každý krok totiž velmi bolí. Stačí, když si pořídíte nové boty, které nejsou rozchozené a hned se vám na chodidlech mohou objevit puchýře. Dobrá zpráva je, že puchýřům můžete předejít.

Co způsobuje vznik puchýřů?

Puchýře nejčastěji vznikají následkem tření pokožky s botami. Dochází k tomu při chůzi v nekvalitní či nové obuvi. Puchýře se často dělají ženám, které nosí boty na podpatku. Dále puchýře vznikají kvůli tlaku. Mohli jste si pořídit boty, které vám jsou malé a tlačí vás. Pokud se ve svých botách potíte, pokožka dokáže méně odolávat tlaku či tření a puchýře se vám mohou udělat velmi rychle.

Budete potřebovat kvalitní boty

Pokud se vám dělají puchýře hned z několika bot, budete muset investovat do kvalitní obuvi. Někteří lidé se snaží na botách ušetřit, protože si řeknou, že jde pouze o chodidla. Patrně si neuvědomují, že chodidla jsou velmi důležitá, protože každý den musí nosit celou váhu těla. Proto o ně musíte pečovat

Součást péče je i nošení kvalitní obuvi, která vám bude sedět na míru. Tím z velké části předejdete tvorbě puchýřů. Předtím, než si nějaké boty koupíte, pečlivě si je vyberte. Procházejte se v nich v obchodě delší dobu, abyste zjistili, zda vám skutečně sedí. Krizová místa v nových botách můžete něčím vypodložit do chvíle, než je rozchodíte. Může si tam dát kapesník, náplast či jakoukoliv měkkou látku.

Do uzavřených bot si vždy dejte ponožky

Nenosíte v teniskách ponožky? V tom případě se nemůžete divit, že se vám dělají puchýře. Bez ponožek si v uzavřených botách velmi snadno sedřete kůži. Pořiďte si dobře padnoucí ponožky, které budou schopné odvádět vlhkost. Pokud vám ponožky nebudou dobře sedět, mohou vám v botě sklouznout a odřete si pokožku.

Dávejte si pozor na vlhko v botách

Když si zpotíte chodidla, vaše kůže je náchylnější na tvorbu puchýřů. Pokud můžete, noste často otevřené boty. V uzavřené obuvi si často měňte zpocené ponožky za čisté. Můžete vyzkoušet některé kosmetické přípravky proti pocení chodidel. Neměli byste chodit celý den v jedněch botách. Pokud je to možné, vystřídejte je.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008