Jak mít stehna jako gazela. Zařaďte správné cviky a vhodnu stravu

 Zdraví 
30. června 2020 10:55 / Šárka Sokolská
  3
📷
5 fotografií v galerii
Krásná pevné stehna touží mít snad každá žena Depositphotos
Trápí vás silná stehna a rádi byste v této partii shodili? Poradíme vám, co jíst i na jaké cviky se zaměřit.

Určité množství tuku v těle je zdravé. U mužů je to v průměru 18-24 %, u žen 25-31 %. Bohužel, tento tuk se obvykle nerozvrství rovnoměrně, ale bývá v nejvíce problémových partií, jako je břicho a nebo také stehna.

80 % strava, 20 % cvičení

Pokud si myslíte, že čím více dřepů uděláte, tím hubenější stehna budete mít, jste na omylu. Na "velikosti" vašich stehen se cvičení podílí pouze z 20 %, zbytek tvoří strava. Proto, jestli chcete zhubnout právě v této partii, musíte nejprve upravit váš jídelníček a snížit tak podíl vašeho tuku v těle. Někteří lidé dokonce zhubnou v oblasti nohou jenom díky změně jídelníčku. Pozor, v žádném případě ale nejde o hladovění.

Chce to výdrž

Pozor, oblast pasu a stehen jsou partie, které bohužel často hubnou až mezi posledními. Proto se nenechejte odradit, pokud vám během měsíce nebudou hned volné kalhoty.

Zvyšte bílkoviny

V první řadě byste měla zjistit svůj ideální kalorický příjem na den. Různé tabulky můžete najít na internetu, ale nejlepší je navštívit výživového poradce, který vám sestaví jídelníček přímo na míru. Nezapomeňte na dostatečný přísun kvalitních bílkovin, které napomáhají spalování tuků. Máte-li jich jejich nedostatek, může vám tělo vysílat určité signály. Víc o nich jsme psali zde. Vyhněte se jednoduchým sacharidům, což je bílé pečivo, sladkosti, limonády a podobně. K tomu si přidejte pravidelný pohyb. Je na vás, zda dáte přednost ostré chůzi, běhu nebo jiným aerobním aktivitám.

Prokrvujte a sportujte

Podpoříte prokrvení a látkovou výměnu v nohách. Sprchujte je střídavě teplou a studenou vodou, používejte peelingové soli a rukavice. Pokud máte sedavé zaměstnání, zkuste se každou půlhodinku projít. Nezapomínejte také na pravidelnou aerobní aktivitu. Ideální je nejenom běh, ale také chůze do schodů. Samozřejmě k tomu všemu zařaďte pár cviků, které si můžete dovoli i v kanceláři. 

Široké dřepy

Postavte se rovně a mírně rozkročte nohy, zhruba na šířku pánve. Špičky i kolena musejí směřovat mírně ven. Zpevněte břicho a začněte klesat zadečkem zhruba o 20 centimetrů níž, jako byste si sedali na pomyslnou židli. Pak se opět vracejte zpět. 

Výpady

Velmi účinný cvik nejenom na stehna ale také na hýždě. Postavte se, nohy rozkročte na šíři ramen, zpevněte bříško a s nádechem vykročte jednou nohou do podředu tak, aby šla zadní noha těsně nad zem. Přitom koleno přední nohy nesmí vyjet před špičku.  

Roznožky ve výšce

Lehněte si na záda a nohy dejte nad sebe tak, aby s tělem svíraly pravý úhel. Po celou dobu cvičení jsou nohy proplé. Nyní nohy dávejte od sebe a opět vracejte k sobě. Tímto zapojujete vnější i vnitřní stranu stehen.

Unožování

Tento cvik můžete provádět prakticky kdekoliv. Postavte se rovně, rukou se můžete přidržovat třeba o stěnu nebo kancelářskou židli. Jednu nohu plynulým pohybem unožujte do strany. Jděte do vaší maximální polohy, chvíli tam setrvejte a pak nohu  plynule vraťte zpět. Tento cvik můžete provádět prakticky také vleže na boku. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008