Vitamin K je tajnou zbraní proti tmavým kruhům pod očima

 Krása 
07. srpna 2020 07:06 / Mirka Malá
  1
📷
4 fotografie v galerii
Vitamin K je novým hrdinou v péči o pleť Depositphotos
Vitamin K je jeden z nejžhavějších vitaminů roku 2020. Proč? Protože napomáhá odstraňovat tmavé kruhy pod očima i vrásky a dodá pleti okolo očí pružnost.

Seznamte se tedy s vitaminem K, který se může pochlubit několika vzrušujícími schopnostmi, díky nimž je další tajnou zbraní pro důkladnou péči o pleť.

Co je vitamin K?

Je také známý jako phytonadion, může být užíván v doplňkovém formátu a spotřebováván v naší stravě. Mezi potraviny s vysokým obsahem vitaminu K patří listová zelenina, jako je kapusta, špenát, zelí a brokolice. Ovšem naprostá většina z nás má nedostatek vitaminu K.

Káčko je rozpustné v tucích, takže lidé s nízkým obsahem tuků budou mít pravděpodobně jeho nedostatek. Alkohol, i když ho konzumujete s mírou, může snížit schopnost našeho těla jej ukládat a antibiotika mohou ovlivnit to, jak ho absorbujeme.

Jaké jsou výhody vitaminu K

Pokud vás trápí tmavé kruhy pod očima, nebo chcete zredukovat vrásky, můžete těžit z výhod vitaminu K, který hraje hlavní roli v několika očních krémech.

Dvě studie zkoumaly účinky krémů obsahujících jak vitamin K, tak retinol. Obě studie prokázaly, že u jejich účastníků došlo po několika týdnech ke snížení tmavých kruhů pod očima.

V jiném výzkumu, který používal směs vitaminu K, kofeinu a oleje emu, testeři během tří týdnů také zaznamenali zlepšení tmavých kruhů, elasticity pokožky a vrásek pod očima.

Další výzkum zjistil, že vitamin K urychluje přirozené hojení a proces opravy poškozené pokožky, stejně jako dokonce urychluje hojení modřin.

Jak nejlépe používat vitamin K?

Je to chytrý doplněk k vašemu arzenálu v péči o pleť, ale funguje nejlépe, když se kombinuje s jinými osvědčenými ingrediencemi.

Pokud se jedná o tmavé kruhy pod očima, vyberte krém nebo sérum, které obsahuje vitamin K spolu s kofeinem nebo retinolem. Je prokázáno, že zvyšuje produkci kolagenu, takže pokožka je méně tenká a transparentní. Tmavě fialové krevní cévy pod nimi budou méně viditelné.

Při perorálním podání má vitamin K mnoho výhod, včetně budování silných a zdravých kostí, ochrany kardiovaskulárního systému, prevence předčasného stárnutí a zlepšení funkce paměti. Velice dobře tímto způsobem funguje dohromady s tolik potřebným vitaminem D.

Většina produktů pro péči o pleť obsahujících vitamin K je navržena k použití dvakrát denně, tedy ráno a večer a na rozdíl od vitaminu A (retinol) nemá žádné vedlejší účinky. Dále čtěte: Suchá nebo mokrá aneb jak si vybrat vhodnou pleťovou masku.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008