Okurková voda je levný zázrak. Pomáhá při hubnutí a detoxikuje organismus

 Zdraví 
18. srpna 2020 07:38 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Okurková voda obsahuje velké množství vitaminů i minerálů  Depositphotos
Obyčejná okurková voda vás v létě krásně osvěží. Kromě toho obsahuje velké množství vitaminů a má velmi pozitivní účinky na lidský organismus. Dokonce prospívá i unavené pleti. Pravidelné pití okurkové vody vám zajistí větší odolnost proti virům a bakteriím, protože posílí vaši imunitu. Zjistěte, jak vašemu organismu ještě prospěje.

Okurka obsahuje vitaminy B, C a K. Bohatá je i na draslík, kyselinu pantotenovou, měď či fosfor. Okurková voda navíc podporuje zdravou funkci ledvin a močového měchýře. Příprava okurkové šťávy vám zabere pár minut, nejde o nic těžkého.

Příprava okurkové vody

Příprava okurkové vody je jednoduchá. Budete k ní potřebovat půl druhé salátové okurky, citron či limetku, tři lístky máty a dva litry neperlivé vody. Salátovou okurku omyjte a nakrájejte na tenčí plátky i se slupkou. V ní je totiž nejvíce vitaminů.

Poté ji zalijte vodou a vymačkejte do ní citron či limetku. Množství si určete sami podle vlastní chuti. Nakonec přidejte lístky máty a nechte nápoj odležet, aby se spojily jeho chutě. Ideálně ho nechte odstát přes noc. Okurkovou vodu můžete skladovat v lednici, aby byla hezky vychlazená.

Snadnější hubnutí

Pokud držíte dietu, zapojte do svého jídelníčku okurkový nápoj. Pravidelné pití okurkové vody vám zajistí skvělou hydrataci organismu. Pocitově budete nasycení a nebudete mít potřebu se zbytečně přecpávat, ale jíst potraviny v menších dávkách. Hlad totiž často bývá jen převlečená žízeň.

Detox organismu

Okurková voda funguje jako detoxikační nápoj, protože tělo zbavuje toxinů. Okurky obsahují lutein, betakaroten, vitamin C či apigenin. Jde o antioxidační látky, které vám pročistí tělo. Pozitivní vliv má zejména na ledviny a močový měchýř. Díky tomu budete mít i více energie. Celkově se fyzicky i psychicky budete cítit lépe. 

Podpora zdravých kostí

Udržovat kosti v dobré kondici je velmi důležité. Existuje totiž poměrně mnoho onemocnění kostí a kloubů. Mezi nejběžnější se řadí osteoporóza, která netrápí jen starší jedince. Jde o řídnutí kostí, které je způsobeno především nedostatkem vápníku. Okurková voda obsahuje vitaminy C, D a K, které preventivně napomáhají udržovat zdravé kosti.

Výživa unavené pleti

Trápí vás vysušená a unavená pleť? Pomůže vám okurková voda, která pleť vyživí. Obsahuje vitamin A, který zpevňuje pokožku. Dále je bohatá na betakaroten, který pleť ochraňuje před ultrafialovým zářením. Kromě toho obsahuje kyselinu pantotenovou, která má zklidňující účinky. Vitaminy B a K dokáží pleť rozzářit. Přečtěte si o zdravotních účincích kopru. Pomůže vám usnout a posílí vlasy.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?