Nastartujte organismus pitím citronové vody. Její příprava je snadná, pročistí krev a pomůže s hubnutím

 Zdraví 
03. září 2020 08:42 / Eva Vogelová
  1
📷
7 fotografií v galerii
Citronová voda napomáhá při hubnutí  Depositphotos
Nechce se vám vstávat? Býváte po probuzení ospalí a bez energie? Začněte svůj den s citronovou vodou. Citron obsahuje velké množství vitaminu C, draslíku a vápníku. Díky tomu rychle nastartuje váš metabolismus a budete mít více energie. Nejvíce bude účinkovat, když ochucenou vodu vypijete ráno nalačno. Její příprava je navíc velmi snadná.

Voda s citronem dobře chutná, ale také prospívá zdraví. Kromě dodání energie vám pomůže i při hubnutí. Připravíte ji tak, že si do sklenice s vodou vymačkáte několik kapek citronu. Můžete do ní přidat i dva lístky máty či kapky limetky. Hlavně by však voda měla obsahovat citron.

Pálení žáhy

Pálení žáhy dokáže velmi potrápit. Vzniká, když žaludeční šťávy putují až do krku. Způsobují pálivou bolest na hrudi. Někteří se domnívají, že kyselina citronová by pálení žáhy mohla ještě zhoršit, ale není tomu tak. Naopak pálení dokáže zklidnit. Přidejte několik kapek citronu do horké vody a napijte se.

Čištění krve

Citronová voda obsahuje velké množství vitaminu C, který ředí krev a napomáhá předcházet trombóze. Citron navíc snižuje hladinu cholesterolu a zabraňuje následnému usazování v cévách. Navíc působí močopudně, čímž zvyšuje frekvenci močení, takže se z těla odvádí více toxinů.

Tvorba akné

Pokud budete pravidelně zásobovat tělo velkým množstvím vitaminu C v podobě citronové vody, zmírní se vám tvorba akné. Vitamin C totiž pomáhá bojovat s bakteriemi, které se nachází v pokožce. Akné vzniká tak, že se hromadí maz v mazových žlázách, které se mohou i zanítit. S příjmem vitaminu C tomu můžete zabránit, protože má protizánětlivé vlastnosti.

Hubnutí

V případě, že se snažíte hubnout, měli byste každé ráno pít citronovou vodu. Citron totiž obsahuje minimální množství nasycených tuků a sodíku. Navíc vás zasytí, takže budete mít menší pocit hladu a nebudete potřebovat nutně jíst velké porce jídla.

Stres a úzkost

Vitamin C dokáže částečně i bojovat se stresem. Podporuje správné fungování nadledvinek. Ty během stresu produkují hormon kortizol, což se může z dlouhodobého hlediska projevit oslabením imunity. Jednoduše řečeno, vitamin C má pozitivní vliv na správné fungování nadledvinek, které výrazně ovlivňuje stres. Dále čtěte: Levandulový sirup napomáhá při nespavosti i bolesti hlavy.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008