Dokonale nalíčené rty z vás udělají sexy ženu. Stačí dodržet pár zásad

 Krása 
05. září 2020 09:45 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nalíčené rty působí žensky Pixabay
Rtěnka dokáže s ženskou vizáží velké divy. Když se naučíte si rty správně nalíčit, jednak vám vydrží dlouho krásné a navíc vám dodají sexappeal. Můžete si také osvojit techniky, díky kterým svým rtům opticky přidáte na objemu nebo je naopak zúžíte.

Ne každá žena zahrnuje do každodenního líčení také rty, což je ale škoda. Když je umíte precizně nalíčit a hlavně vybrat vhodný odstín, dodá vám to na ženskosti. Pokud si rty nelíčíte jen proto, že to neumíte, pomůžeme vám to změnit. Není to totiž tak složité, jak se zdá. S následujícím návodem to zvládnete levou zadní.

Rty nejprve ošetřete

Než se vůbec pustíte do samotného líčení rtů, je nutné je dobře ošetřit. Pokud totiž nanesete rtěnku na suché a popraskané rty, nedokonalosti nezakryjete, ale naopak zdůrazníte.

Zbytků oschlé kůže se nejlépe zbavíte pomocí peelingu. Po něm budou vaše ústa krásně hladká. Nemusíte ani za peeling utrácet peníze. Vystačíte si se surovinami, které máte běžně doma. Nejprve si vezměte trochu cukru a prsty jej jemně vmasírujte do rtů. Pak přidejte trochu olivového oleje, medu nebo citronové šťávy - tyto suroviny dodají rtům potřebnou hydrataci. Opět jemně vmasírujte.

Trik pro dlouhodobý efekt

Asi žádná žena nemá chuť každou hodinu kontrolovat stav svých rtů a na toaletě pak opravovat líčení. Když víte, jak na to, mohou vám nalíčené rty vydržet krásné klidně i celý den. Klíč spočívá v použití podkladové báze. Někdo nedá dopustit na balzám na rty, další dává přednost regeneračnímu krému nebo obyčené vazelíně. Na podkladovou bázi pak opatrně naneste tenkou vrstvu pudru, korektoru nebo make-upu. Díky tomu se pak rtěnka na rtech udrží podstatně déle.

Správné konturování

Největší obavy mívají ženy z konturování. Není se ale čeho bát, brzy tahy dostanete do ruky a bude to pro vás hračka. Díky konturám si navíc můžete pohrát s velikostí vašich rtů. Opticky je můžete zvětšit, ale v případě potřeby i zmenšit. O tom, jak pomocí kontur opticky zeštíhlit celou tvář, jsme psali zde. Konturovací tužkou nejprve obtáhněte vnější okraj rtů. Vyberte si odstín sladěný s rtěnkou. Tužkou nakreslete na horním rtu písmeno V tak, aby hrot V byl uprostřed horního rtu. Pak nakreslete uprostřed spodního rtu svislou linku. Společně vytvoří písmeno Y a vznikne tak optický efekt plnějších rtů.

Jak nanést rtěnku

Aby nalíčené rty působily hladce a barva byla rovnoměrná, je lepší aplikovat rtěnku jemným poklepáváním štětečkem. A vyhnout se přílišnému otírání rtů o sebe. Nakonec přebytečnou rtěnku odstraňte tak, že mezi rty stisknete papírový kapesník. Pokud chcete dosáhnout opravdu intenzivního odstínu, naneste pak na rty ještě tenkou vrstvu pudru a druhou vrstvu rtěnky.

Tipy pro plnější či menší rty

Světlejší odstíny odrážejí světlo a rty díky nim působí plnějším dojmem. Pomocí štětečku naneste do středového obloučku horního rtu o něco světlejší rtěnku, než je ta, kterou máte na rtech. Pro výraznější efekt můžete ještě doprostřed spodního rtu nanést průhledný lesk nebo použít světlejší odstín rtěnky, která dodá vašim rtům 3D efekt.

Aby vaše rty působily opticky menší, naneste na ně make-up a konturovací tužkou je pak obtáhněte mírně pod jejich přirozenou linií. Pro optické zvětšení rtů udělejte opačné - naneste podkladovou bázi, pudr, rty obtáhněte mírně nad jejich přirozenou linií a vyplňte tvar rovnoměrně rtěnkou. Pokud máte malé rty, používejte rtěnku se saténovým efektem a vyhněte se tmavým odstínům, které rty opticky ještě více zmenšují.

Zatočte se svěšenými koutky rtů

Koutky, které směřují dolů, dodávají tváři unavený a smutný vzhled. Můžete je opticky zvednout pomocí korektoru, pudru a konturovací tužky. Naneste do koutků světlý korektor a přepudrujte. Konturovací tužkou v odstínu rtěnky pak koutky rtů obtáhněte malinko nad jejich přirozenou linií. Nakonec kontury vyplňte rtěnkou.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod