Bojujte Kegelovými cviky proti inkontinenci i za silnější sexuální prožitek

 Zdraví 
21. září 2020 08:10 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Samovolný únik moči se týká každé čtvrté ženy Depositphotos
Samovolný únik moči není ničím příjemným. Nejčastěji je spojován s něžným pohlavím, kvůli potížím po porodu, v těhotenství, ale přichází i s věkem. Kegelovy cviky vás problému za několik týdnů zbaví a můžete je provádět klidně v tramvajo nebo na poradě.

Inkontinenci mají na svědomí svaly pánevního dna, které drží močový měchýř. Jakmile jednou dojde k jejich oslabení, stačí si poskočit, kýchnout nebo zakašlat a ocitnete se v nepříjemné situaci. Problém se týká především žen, ale nevyhýbá se ani mužům.

Co jsou svaly pánevního dna

Abyste mohli dobře provádět cviky na zpevnění pánevního dna, musíte s jistotou vědět, kde je hledat. Nejlépe je objevíte, když si zajdete na malou a zkusíte proud přerušit. Ve chvíli, kdy zastavíte močení, aktivujete právě zmiňované svaly. Je to jakobyste cítili slabý tah směrem vzhůru uvnitř v oblasti intimních partií.

Jak cvičit

Zpočátku provádějte 3-4 série denně, přičemž jedna série se rovná deseti stahům. V rámci jednoho stahu vydržte až deset sekund, ale pokud teprve začínáte, není ostuda vydržet jen tři. Vždy ale zatněte a na stejnou dobu poté povolte. Při kontrakci mějte povolené stehenní, břišní i hýžďové svalstvo a pravidelně a volně dýchejte.

Jak již bylo řečeno, cvičit můžete prakticky kdekoliv, jelikož nikdo netuší, že právě aktivujete své pánevní dno. Doma si ale najděte polohu, ve které vám je cvičení nejpříjemnější. Nejlépe se cviky prováději vleže na zádech s pokrčenýma nohama. Jednoduchým cvičením tak můžete vyřešit svůj problém s únikem moči už za měsíc, a to navždy, zdarma a neinvazivně.

Vedlejší účinky

Cvičení má ovšem i vedlejší účinky, které však jedině uvítáte. Pravidelným cvičením totiž můžete výrazně přispět k zlepšení sexuálního života. Ženy si pochvalují hlavně prodloužení orgasmu a zvýšení jeho intenzity. O tom, že orgasmus posiluje imunitu, jsme psali nedávno.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod