Přidejte mléko do své koupele. Budete se divit, jaké zázraky udělá s vaší pokožkou

 Krása 
15. září 2020 12:06 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Mléčné koupele praktikovala už Kleopatra Depositphotos
Už jste někdy slyšeli rčení, že mléko prospívá tělu? A skutečně se ukázalo, že mléko dělá kůži velmi dobře. Ne nadarmo jsou mléčné koupele po staletí součástí rituálů krásy a relaxace.

Tak například Kleopatra se koupala v kyselém mléce, aby zlepšila strukturu své pokožky. Zjevně věděla, co dělá. "Mléčné koupele mohou mít pro vaši pokožku spoustu výhod,“ říká Michelle Henry, dermatoložka na Weill Cornell Medical College. "Uklidňuje a hydratuje pokožku, ať už je suchá, svědivá nebo jen obecně podrážděná.“

Jaké jsou výhody mléčných koupelí

Výhody mléčných koupelí jsou poměrně velké, kyselina mléčná v mléce působí jako jemná alfa hydroxykyselina, která pomáhá při exfoliaci,“ vysvětluje Dr. Henry. To pomáhá vyhladit strukturu pokožky a zbavit se suché a hrubé kůže.

Mléčné koupele mohou také léčit některá častá kožní onemocnění, včetně spálenin od slunce a různých vyrážek. "Bílkoviny a vitaminy pomáhají uklidnit zánět a zvlhčují pokožku,“ vysvětluje Dr. Henry.

A v neposlední řadě je tu hydratace. "Mléko také obsahuje výživné složky, jako jsou bílkoviny, tuky, vitaminy a minerály, které skvěle hydratují,“ dodává Dr. Henry.

Jaký druh mléka je pro koupel vhodný

Do mléčné lázně můžete použít plnotučné mléko, kokosové mléko, podmáslí, kozí mléko nebo rýžové či sojové mléko. Nejčastěji se ale používá kravské mléko, protože je levné a plnotučné je pro pokožku nejvýživnější. Rovněž se často používá kozí mléko, které je také známé díky vysokému obsahu tuku a silným uklidňujícím vlastnostem.


Jak si připravit mléčnou koupel doma

Chcete-li si připravit mléčnou koupel doma, přidejte do teplé koupelové vody následující přísady a relaxujte ve vaně po dobu 20 až 30 minut, abyste dosáhli maximálních výhod.

Do vany tedy smíchejte 2 šálky mléka, ¼ šálek medu a několik kapek éterických olejů nebo koupelových solí.

Pokud si chcete dopřát dokonce pěnivou mléčnou koupel, pak smíchejte 2 šálky sušeného mléka, 3 čajové lžičky levandulového éterického oleje (nebo éterický olej podle vašeho výběru), 1 šálek epsomové soli a 1 šálek mořské soli.

A pokud nic z toho nechcete dělat, pak si samozřejmě můžete pořídit již hotové výrobky pro mléčné koupele, které stačí jen rozmíchat ve vaně a relaxovat. Dále čtěte: Rajčata jsou pro kůži velkým přínosem, stala se hitem v péči o pleť.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008