Akupunktura může pomoci zvrátit předčasné stárnutí pokožky

 Krása 
08. prosince 2020 08:36 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Akupunktura může zjemnit vrásky a zpevnit obličej Depositphotos
Osobní volba pro zmírnění fyzických známek stárnutí může mít mnoho podob. Pro ty, kteří hledají holistický přístup k vyhlazení vrásek, může být akupunktura rozhodně cestou k prozkoumání, zvláště pokud jste otevřeni zkoumání vzájemného propojení celkového zdraví, životního stylu a estetiky.

Akupunktura je léčba zvýšující cirkulace chi neboli proudu energie, která protéká tělem cestami zvanými meridiány. I když se ve východní medicíně používá již po staletí, západní medicína považovala akupunkturu dlouho za alternativní praxi. Dnes je však akupunktura vnímána lidmi všech kultur jako integrující přístup ke zdraví a wellness.

Francouzská guru péče o pleť Valerie Grandury dokonce vytvořila nástroj pro akupresuru obličeje pro lidi k aktivaci toku chi doma a říká: "Věčné napětí, stres, mžourání a další kontrakce obličeje způsobuje vymačkávání kožních buněk, čímž se vytvářejí vrásky. Přerušený tok energie v meridiánech může způsobit zhoršení funkce některých orgánů, včetně kůže." Stimulací chi nebo-li toku energie v obličeji můžete pomoci vrásky zjemnit."

Jak to funguje

Akupunktura na obličeji, známá jako omlazení obličeje, funguje tak, že "interně stimuluje produkci kolagenu a elastinu,“ říká Mona Dan, licencovaná akupunkturistka z Los Angeles.

Jak stárneme, fibroblasty neboli buňky odpovědné za produkci kolagenu a elastinu přestávají fungovat stejně aktivně jako dříve. Sarah Norvilas, licencovaná akupunkturistka v Beverly Hills říká, že akupunktura může "manipulovat s pojivovou tkání v obličeji“. Dodává, že když stárneme, "pojivová tkáň se začne zasekávat na různých místech. Aby kompenzovala tuto ztrátu pohyblivosti, akupunktura ve spojení s masáží rozpohybuje pojivovou tkáň. Výsledkem je, že tvář může znovu nabýt tvar, jaký původně měla.“

Výsledkem akupunktury podle Mony Dan tedy je vytvoření podpory těchto důležitých prvků, které ztrácíme hromaděním pojivové tkáně, což ve finále tvoří vrásky.

Co můžete očekávat během procedur

Rozhodně byste měli nejprve projít vstupním pohovorem. "Když lidé přijdou na omlazení obličeje nebo na akupunkturu obličeje, nejen, že mluvíme o tom, co hledají, ale také o stravě, stresu a hydrataci, a také o tom, jak nás tělo podporuje a vede nás, abychom získali představu o tom, jak stárneme. Cílem je vyvážit a posílit celý systém,“ říká odbornice.

Tvář je mikrosystém pro tělo a každá část obličeje odpovídá jinému orgánu. Norvilas vysvětluje, že čelo je spojeno se žaludkem, brada je spojena s hormony, oblast pod očima odpovídá ledvinám a prostor mezi obočím souvisí s játry. "Používáme mapu obličeje, abychom zjistili, kde má vaše tělo sklon k jakékoli nemoci. Podíváme se na vrásky, hydrataci, matnost, barvu a napětí," říká Mona Dan.

Samotné ošetření začíná aplikací přírodního produktu péče o pleť, po které následuje gua sha a masáž obličeje. Pak přijde na řadu aplikace jehel, která trvá od 20 do 30 minut. Během této doby se pacienti uvolní a někdy mohou i usnout. Po odstranění jehel následuje jemný obklad obličeje nebo masáž měkkých tkání.

Důležité je také vědět, že po aplikaci jehel může dojít k mírnému krvácení nebo tvorbě modřin, což není důvodem k obavám, protože vše se během několika dní zahojí. Další důležitou informací je, že procedury je nutné opakovat zhruba dvakrát týdně po dobu 2 měsíců. Po dokončení terapie by měly být výsledky jasně viditelné. Vrásky by měly být jemnější a pleť vypnutější. Dále čtěte: Jaká péče o pleť je pro vás nejlepší v závislosti na vašem věku.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008