I muži by měli o své vlasy pečovat. Málokterý však ví, co je potřeba

 Krása 
20. ledna 2021 10:06 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Péče o vlasy je důležitá i u mužů Depositphotos
Péče o pleť i o vlasy se mezi muži těší stále větší oblibě, přesto jsou tu stále muži, kteří svoje vlasy zanedbávají. Ať už mají krátký sestřih nebo delší vlasy, i oni by se měli naučit o ně starat.

Jsou to totiž právě muži, kteří trpí například lupy častěji než ženy. Mužské vlasy bývají také často vysušené nebo naopak mastné. A vše je důsledkem špatné péče. Dnes už totiž existují přípravky, které pomohou jakkoliv poškozeným vlasům.

Jaký typ šamponu by muži měli zvolit

Je to stejné jako u žen. Samozřejmě takový, aby odpovídal typu jejich vlasů. Pokud tedy máte suché vlasy nebo dokonce lupy, rozhodně zvolte šampon proti lupům. A až akutní problém svých vlasů vyřešíte, používejte tento šampon jako prevenci alespoň dvakrát týdně.

Muži, kteří mají zdravé vlasy, ale pravidelně si je například gelují, mohou využít běžných šamponů, ale většinou dělají při mytí vlasů jednu zásadní chybu. Gel z vlasů si dopředu nevymyjí. A to je důležité. Nejprve tedy z vlasů pečlivě vymyjte gel, a teprve následně použijte šampon.

Pokud máte problém s mastnými vlasy, samozřejmě je ošetřujte speciálním šamponem pro mastné vlasy. Ten odmastí a vyčistí vaši pokožku hlavy a vaše vlasy zase brzy budou normální. Ale pozor. Šampon na mastné vlasy nepoužívejte častěji než nanejvýš třikrát v týdnu.

Důležitá péče o mužské vlasy

Když už víte, jaký šampon je vhodný pro váš typ vlasů, je ještě důležité se o vlasy naučit pečovat. Vaše vlasy totiž rozhodně potřebují několik základních produktů.

Rozhodně tedy nazapomínejte po umytí vlasů použít balzám na vlasy, který vašim vlasům dodá ochrannou vrstvu. Balzám používejte tedy i v případě, že máte krátké vlasy.

Pokud naopak nosíte delší sestřih, pak se porozhlédněte po vlasové péči pro dlouhé mužské vlasy. Tato péče vás bude stát jen deset minut v týdnu, kdy si do vlasů tento přípravek vmasírujete a po deseti minutách jej spláchnete.

V případě, že si na svých vlasech opravdu hodně zakládáte, dopřejte jim také vlasové tonikum, které vašim vlasům dodá větší objem a ty budou silné a především zdravé.

A v neposlední řadě nezapomínejte ani na své vousy. Je to tak, i vousy potřebují speciální péči. Myjte je jednou za dva až tři dny jemným šamponem, dostanete z nich tak různé nečistoty. Po umytí použijte olej na vousy, který jim dodá potřebnou hydrataci. Dále čtěte: Obličej bychom si mýt ve sprše neměli. Ukázalo se, že tím děláme velkou chybu v péči o pleť.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod