Pro boj s vráskami a hydratací je tu horká novinka v podobě hyaluronátu sodného

 Krása 
03. února 2021 17:25 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Hyaluronát sodný je aktuálním hitem v péči o pleť Depositphotos
Další zázrak v boji se suchou pokožkou a nedostatkem hydratace je tu. Tato mocná molekula totiž dokáže proniknout hlouběji do pokožky, což vede k její zvýšené hydrataci.

Kyselina hyaluronová je už dávno královnou hydratace, ale nyní je tu ještě další verze molekuly, která se ukazuje být ještě účinnější. Hyaluronát sodný. Proniká hlouběji a přitahuje vodu z prostředí i spodních vrstev pokožky, jak vysvětluje newyorský dermatolog Nikhil Dhingra. "To má za následek hydrataci hlubších vrstev a v kombinaci s okluzivním zvlhčovačem, jako je vazelína nebo ceramidy, může také vyhlazovat vrásky.“

Malý, ale účinný

Důvod, proč může hyaluronát sodný dosáhnout takové účinnosti, je jeho malá velikost. "Hyaluronát sodný je solná forma kyseliny hyaluronové,“ poznamenává doktorka Caroline Chang. "Je menší než kyselina hyaluronová, což mu umožňuje pronikat kůží hlouběji.“ Je také stabilnější než jeho větší protějšek, protože je méně náchylný k oxidaci.

To znamená, že pokud toužíte po vyhlazenějších vráskách, nebo bojujete se suchou pletí, pak začněte ve svém oblíbeném shopu s kosmetikou hledat produkty, které obsahují hyaluronát sodný. Už je jich k dispozici poměrně dost.

Sérum nebo krém

Dermatologové samozřejmě radí používat sérum s hyaluronátem sodným, který na krabičkách najdete pod označením Sodium Hyaluronate. Můžete vyzkoušet sérum pro noční hydrataci, nebo dokonce sérum s hyaluronátem sodným na vrásky kolem očí. Séra na vrásky kolem očí jsou podle dermatologů velmi účinná a zanedlouho je vidět výsledek. Vrásky jsou jemnější a pleť plnější.

Hyaluronát sodný je už obsažen i v mnoha nočních a dokonce i denních krémech. Doporučuje se především pro noční péči, kdy slibuje hydratovanou a pružnou pleť. Krém s hyaluronátem sodným seženete i v denní verzi a slibuje velmi podobné účinky. Vyhlazuje a zpěvňuje pleť, která bude na pohled hladší a pružnější. Dále čtěte: Vlasy poškozené teplem už často nelze oživit. Odborníci radí, jak s nimi správně zacházet.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008