Hezké obočí udělá s tváří doslova divy. Vše co byste měla vědět, pokud se rozhodnete pro microblading

 Krása 
23. února 2021 12:49 / Mirka Malá
  2
📷
5 fotografií v galerii
Krásné obočí nevydrží dlouho, microblading má ale jiné výhody Depositphotos
Ať už máte svoje přirozené obočí řídké, nebo nepravidelné nebo jen sledujete trendy, o microbladingu jste již určitě slyšely. Permanentní make-up obočí, jak se česky microbladingu (vláskování) říká, však nevydrží věčně.

Pro mnohé ženy, které si microblading zaplatily, je to docela překvapení. Tak jak dlouho vlastně tento permanentní make-up obočí vydrží? Vše záleží na vás, jak se o své obočí staráte. A proto je důležité vědět, jakou péči vaše ošetřené obočí potřebuje, aby vám vydrželo co nejdéle.

Jak dlouho vydrží microblading

Mnoho žen předpokládá, že jelikož je microblading technicky tetování, vydrží také navždy. Není to ale pravda. I když provedení microbladingu bude naprosto špičkové, vydrží jen jeden až tři roky, v průměru tedy vydrží okolo dvou let.

"Tetování během tohoto období postupně slábne," vysvětluje kosmetická expertka Shaughnessy Otsuji a upozorňuje, že ve většině případů je nutná retušovací relace přibližně čtyři až osm týdnů po počátečním microbladingu. "Je to proto, že pigment se může během doby hojení zesvětlit nebo vyblednout, a proto je potřeba vše ještě takzvaně dodělat k naprosté dokonalosti.

Jak prodloužit životnost obočí

I když obočí po microbladingu má vydržet jen několik let, můžete udělat několik opatření, abyste co nejvíce prodloužily jeho životnost. "Pokud jste úspěšně prošly procesem hojení, zbytek je snadný," říká Otsuji. "Chraňte své nové obočí před slunečním zářením aplikací SPF denně a nepoužívejte drsné exfolianty, stejně jako chemická nebo laserová ošetření v oblasti, aby se zabránilo dalšímu blednutí."

Pokud se teprve rozhodujete, zda půjdete do microbladingu, nezapomeňte, že není trvalý a lze jej v čase měnit.

"Microblading má časem slábnout, na rozdíl od tradičního tetování, které je považováno za trvalé," říká Otsuji. "Pigmenty používané při microbladingu mají tendenci vyblednout do přirozenějšího tónu a nejsou implantovány tak hluboko do kůže jako jiná tetování."

Tahy vytvořené pomocí microbladingu jsou mnohem jemnější a vyžadují menší nasycení inkoustem, takže se mohou časem zmenšit, změkčit a zesvětlit. Menší životnost ale umožňuje provádět úpravy podle toho, jak se mění tvář a dává ženám příležitost vyzkoušet různé styly a tvary. Dny permanentních tetování obočí jsou totiž pryč. Microblading nabízí ten nejpřirozenější vzhled, díky němuž budete mít krásné obočí, aniž by si vaše okolí všimlo, že jste tento zákrok vůbec podstoupily. Dále čtěte: Zázvor. Dermatologové tvrdí, že kořen rostliny dokonale omlazuje pleť.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008