Jak přestat plýtvat časem se špatnými lidmi a rychleji najít si správného partnera

 Vztahy 
13. dubna 2021 17:43 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
První rande prozradí, zda se vyplatí investovat energii do dalších schůzek Depositphotos
Pamatujete si, jak jste se jako dítě setkali s jiným dítětem a byli jste okamžitě nejlepšími kamarády? U randění to ale takto nefunguje.

Proč ne? Prostě proto, že zkrátka nejdete s někým ven a okamžitě máte vztah. Ve skutečnosti s někým nechodíte dvakrát nebo třikrát a máte hned smysluplný vztah. Mohli byste to udělat, ale dostali byste se do vztahu s někým, koho neznáte. V tomto moderním světě seznamek je důležité převzít kontrolu nad svým randěním a nasadit to správné tempo. Rozvíjení vztahů vyžaduje čas, dokonce hodně času a snaha držet krok s rychlým tempem on-line světa vám pouze zabrání v hledání správného partnera. 

První rande

Promluvme si o prvním rande. Asi jste to už mnohokrát zažili. Po prvním rande jste nadšení, voláte svým známým a chlubíte se. Ale jak je to po třetím, pátém rande? To už jste mnohdy nebyli tak nadšení, nebo nebyl nadšený váš protějšek. Každopádně to ve vás vyvolalo zklamání.

Na tom, že jste nadšení z někoho, koho jste potkali, není nic špatného. Existuje však rozdíl mezi nadšením pro někoho, koho jste potkali, a nadšením pro představu někoho, koho jste potkali. A je důležité znát rozdíl. Pokud vás už nebaví chodit pořád dokola na tolik rande a zažívat nadšení a zklamání, měli byste zvážit následující kroky.

Poznejte rozdíl mezi nadějí a realitou

Bez ohledu na to, jak dobře se budete cítit po prvním rande, toho člověka neznáte. Můžete se cítit pohodlně, může vás přitahovat, na prvním rande můžete mít dokonce i žhavý sex. Stále však toho člověka neznáte a určitě nevíte, zda se k vám hodí. Strávili jste spolu několik hodin, možná den. To ale není zdaleka dost času na to, abyste tuto osobu poznali. Pokud jste nadšení, pravděpodobně jste nadšení z toho, kdo si myslíte, že je.

Na prvním rande buďte opatrní

Existuje spousta důvodů, proč chcete být otevření. Ale měli byste se na prvním rande chovat stejně, jako se chováte při setkání s cizím člověkem. Pravděpodobně se mu nebudete svěřovat se svými životními peripetiemi a stejně tak s ním nebudete mít sex. Pokud ale hledáte někoho, s kým byste vytvořili dlouhodobý vztah, musíte to brát pomalu a dát tomu vztahu čas na rozvoj. Pokud se to nevyvíjí dobře, měli byste to ukončit a soustředit se na něco nového. Když budete opatrní, snadněji rozpoznáte varovné signály a uvidíte věci jasněji, což se nestane, když do všeho skočíte po hlavě hned po prvním rande. Berte věci pomalu a opatrně a rozhodněte se, jestli jde o někoho, koho chcete více poznat.

Použijte první rande ke shromáždění informací

První rande je vaše první osobní příležitost, jak druhou osobu poznat. Přijde včas? Mluví hodně o svém ex? Kolik alkoholu během schůzky vypije? Začne se vás hned ptát na sex? To vše vám prozradí, o koho jde a o co mu jde. Dávej pozor. Lidé vám svou povahu odhalují docela rychle. Pokud se chování člověka neshoduje s tím, co od partnera chcete, nevkládejte do tohoto randění další energii. Pamatujte si, že máte ze svého života vyloučit lidi, kteří s vámi nezacházejí tak, jak chcete.

O budování vztahů se toho můžeme hodně naučit. Naučit se, jak začít, je neuvěřitelně důležité, protože eliminujete spoustu budoucích zklamání. Čím dříve skončíte s nesprávnými lidmi, tím dříve se otevřete setkání s těmi správnými. Jakmile se naučíte správně randit, budete vědět, co děláte a vše bude ve vašich rukou. Dále čtěte: Jak se zotavit z velkých životních zklamání.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008