Faldy na zádech trápí hodně žen. Není jednoduché se jich zbavit, ale jde to

 Krása 
09. června 2021 12:23 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Špeky na zádech trápí hodně žen Depositphotos
Plavková sezona se nezadržitelně blíží a snad každá žena by ráda vypadala v plavkách co nejvíce k světu. Hodně žen ale trápí jedna vada na kráse - špíčky na zádech, do kterých se tak ráda zařezává třeba podprsenka. Není jednoduché se těchto faldů zbavit, ale jde to.

Silná stehna, boky nebo pneumatika na břiše. To vše v plavkách či spodním prádle nevypadá dobře. Rozhodně ale nejde o jediný problém, se kterým se řada žen potýká. Mnohé totiž trápí i faldíky na zádech. Zbavit se jich dá často více zabrat, než je tomu v případě pneumatiky na břiše. Když se ale obrníte trpělivostí, půjde to. Chce to jen začít cvičit a zaměřit se také na jídelníček.

Na začátku nejsou špíčky na zádech příliš patrné, ale pokud to necháte zajít daleko, vytvoří se z nich nevzhledné tukové laloky, kterým se ne nadarmo říká zadní prsa. A pozor, rozhodně nejde jen o problém baculatých žen, ale faldíky na zádech se mohou objevit i u hubených dam.

Proč se tam tvoří

Důvodů, proč se tvoří tukové polštáře na zádech, je více. Nejčastěji jde o povolené zádové svalstvo, které tudíž jinak než vhodným cvičením a správnou stravou nespravíte. Někdy ale také zádové špíčky souvisejí s nějakým zdravotním problémem, například inzulínovou rezistencí, nízkou tolerancí na uhlohydráty nebo nadbytkem testosteronu.

Jak s faldy zatočit

Je třeba se cíleně zaměřit na cviky posilující záda, vhodně vše nakombinovat s kardio cvičením a vyváženou stravou. Hodně dělá také pouhé držení těla. Tukové záhyby na zádech se dají odstranit také chirurgicky, za plastickou operaci ale dáte nemalé peníze. Zkuste proto nejprve změnit váš životní styl. „Pokud při hubnutí chcete ztratit jen tuk, je nutné nejen omezit přijaté kalorie, ale je třeba začít i cvičit. Jinak hrozí, že ztratíte i část svalů, což je nežádoucí,” řekla nutriční specialistka Monika Bartolomějová.

Cviky na odbourání zádových špíčků

Cviků, díky kterým se zbavíte tukových převisů na zádech, je mnoho. Představíme vám čtyři z nich,  které jsou lehké, přitom velmi účinné. Pokud je budete provádět denně, první výsledky byste mohly vidět už za tři týdny.

Plavání na sucho

Tento cvik je vlastně jakési plavání na sucho. Předpažte ruce před sebe, jako byste plavaly prsa, nejprve rozpažte ruce, potom ruce ohněte v lokti, přitáhněte je k tělu, a nakonec znovu předpažte. Pokud chcete, můžete použít i menší činky pro zesílení účinku tohoto cvičení. Opakujte ve třech sériích po 6 opakováních.

Roztahování gumy

Uchopte do obou rukou rukojeti posilovací gumy, vzdálenost mezi rukama by měla být asi 30 až 40 cm. Ruce předpažte před sebe dlaněmi k sobě. A následně rozpažujte rukama a natahujte gumu. Pokud chcete, aby bylo cvičení náročnější, uchopte rukojeti posilovací gumy v menší vzdálenosti rukou. Opakujte ve třech sériích po 10 opakováních.

Doteky loktů

Na obě strany rozpažte ruky až do úrovně ramen. Potom přehněte ruce v loktech do 90stupňového úhlu a dlaně nasměrujte dopředu. Následně otáčejte rukama směrem dopředu tak, abyste se dotkli loktů, a poté se vraťte do výchozí pozice. Opakujte 10krát. Potom si chvíli odpočiňte a celou sérii proveďte ještě 3krát.

Upažování s ručníkem

Oběma rukama uchopte konce ručníku tak, abyste mezi nimi měli přibližně 40 až 50cm vzdálenost. Nyní ruce zvedejte nad hlavu a potom znovu dolů ke stehnům. Opakujte ve třech sériích po 10 opakováních. O tom, co o vás prozradí tvar a velikost vašich rtů, si můžete přečíst v našem článku zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?