Kruhy, otoky nebo akné způsobují některé potraviny. Zjistěte, co vadí vám

 Krása 
28. června 2021 09:18 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
To, co neprospívá vašemu zažívání, se často odráží na pleti Pixabay
To, jaké potraviny jíte, ovlivňuje nejenom vaše zdraví, ale také váš vzhled. Víte, co znamená, pokud máte váčky pod očima, akné nebo začervenání?

Existuje několik názorů na to, jak potraviny, které jíte, ovlivňují váš vzhled. Například specialistka v péči o pleť Nigma Talibová tvrdí, že podle vzhledu pleti lze poznat, jaké potraviny vám škodí. Na obličeji lze snadno spatřit určité stopy po potravinách, které neprospívají zažívání, a které u vás vyvolávají potravinovou nesnášenlivost. Takže pokud trpíte na zarudlé tváře, kruhy pod očima nebo pupínky, určitě stojí za to se podívat, čím by to mohlo být.

Cukrová závislost

Máte linky, vrásky na čele a povislé váčky pod očima nebo zanícené boláky? Zřejmě jste milovníky sladkého. To neznamená, že by váš obličej měl být navíc odulý, naopak může působit vychrtlým dojmem. Kůže je až nezdravě tenká, bledá až šedá a obočí má sklon mizet. Je to dáno tím, že prudké výkyvy hladiny inzulinu zatěžují nadledvinky, což se může projevit řídnutím obočí.

Milovníci vína 

U milovníků vína se zase vrásky projevují jiným způsobem. Linky a vrásky se soustřeďují hlavně v okolí očí, víčka jsou povadlá, póry zvětšené, pleť dehydrovaná a plná malých vrásek. Typické pro tento typ lidí jsou také zarudlé tváře a nos, v okolí rtů se dělají hluboké vrásky. Čím je to dáno? Alkohol, jak je známo, hodně dehydratuje, což samozřejmě vede k předčasnému vzniku vrásek. Kromě toho alkohol rozšiřuje jemné kapiláry, což vede k trvalému zarudnutí tváří.

Nesnášenlivost lepku

Nemusíte být zrovna celiak, ale i tak vaše tělo nemusí dobře přijímat lepek. Co vám v takovém případě pomůže, jsme psali zde. Na svém obličeji to poznáte podle opuchlých tváří a tmavých pigmentových skvrn nebo teček kolem brady. Tělo, které nepřijímá lepek, totiž špatně vstřebává i živiny. Důsledkem toho je také akné, zánětlivé změny kůže a různé vyrážky. 

Když nesedí mléko

Kromě lepku je mezi lidmi velká část těch, kterým nesedí mléko a výrobky z něj. Jejich obličej vypadá tak, že mají často oteklá oční víčka, dělají se jim váčky pod očima, tmavé kruhy a na bradě mívají bílé skvrny nebo hrbolky. V takovém případě se snažte vysadit především čerstvé kravské mléko, netýká se to kvašených výrobků a sýrů. 

Zdroj info: timesofindia.indiatimes.comfacty.com

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008