Co dělat, když váš účes ničí vlhkost. Londýnská kadeřnice radí ženám

 Krása 
29. června 2021 08:12 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Vlasy je potřeba před vlhkostí chránit Depositphotos
Počasí se v posledních týdnech mění prakticky během hodin z intenzivního horka na déšť nebo bouřky a díky tomu je vzduch většinu času vlhký. A na to reagují i naše vlasy, například krepatěním nebo minimálně tím, že je těžší je upravit do účesu, který chceme.

Vlasy je tedy dobré před vlhkostí chránit. "Při vlhkém dni je vzduch naplněn vodou, takže vlasy jsou náchylné k otokům, to znamená, že fakticky bobtnají a krepatí. Pokud jsou navíc vaše vlasy poškozené nebo máte rozštěpené konečky, budou tyto oblasti náchylnější k rychlejšímu krepatění,“ říká kadeřnice z Londýna Michelle Sultan. "Dobrým příkladem je mimo jiné to, že pokud máte přirozeně vlnité vlasy, které jste si narovnaly žehličkou, po vystavení vlhkému prostředí se vám znovu zvlní."

Pomůže speciální vlasová kosmetika

V produktech péče o vlasy proto hledejte ty, jež jsou bohaté na bílkoviny a také produkty, které obsahují zvlhčovadla. Vyplatí se také vyzkoušet UV ochranný sprej na ochranu vlasů před poškozením UV zářením, znečištěním a tepelným stylingem až do 220 stupňů Celsia. A doporučují se také produkty, které vám umožní přidat na vlasy ochrannou vrstvu, jež udrží vlhkost, jako je například bambusový olej.

Jak chránit vlasy proti vlhkosti

Samozřejmostí je prevence. Proto udržujte své vlasy v dobrém stavu po celý rok pomocí hlubokých zvlhčovacích a proteinových ošetření. Chraňte a utěsněe vlasy sprejem nebo olejem. Pokud trpíte na roztřepené konečky, nenechávejte nic náhodě a pravidelně je zastříhávejte. A vlasy zásadně chraňte před sluncem, takže pokud se chcete opalovat, rozhodně noste klobout a používejte UV sprej. 

Pokud máte kudrnaté vlasy, do vlhkého počasí se je ani nesnažte narovnávat žehličkou. Místo toho je upravte pomocí proteinových gelů. Zkrátka když je vlhko, pokuste se svoje vlasy nechat v co nejpřirozenějším stavu, samozřejmě za předpokladu, že je po celý rok správně ošetřujete.

Pokud máte delší vlasy, můžete je také upravit do culíku. Upnutý účes vlasy chrání před absorpcí vlhkosti ze vzduchu. Dále čtěte: Nebezpečná krása. Těmto kosmetickým produktům se vyhýbejte obloukem.

Zdroj info: The Stylist

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod