Podzim bude ve znamení kožených bundiček. Každé postavě sluší jiný střih

 Móda 
03. srpna 2021 16:59 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Motorkářská klasika je sázkou na jistotu Depositphotos
Kůže ohlásila návrat do světa módy už během zimy, ale bude to právě podzim, kdy kožené outfity budou opravdu trendy. Od lehkých bundiček přes stylová sáčka až po bundy s kožíškem, to vše se bude letos na podzim nosit.

A to znamená jediné. Investovat do kožené bundy bude na podzim, nebo dost možná už nyní během druhé poloviny léta, naprostá nutnost. Navíc to vůbec nejsou vyhozené peníze. Dobře vybraná bundička vám bude sloužit dlouhé roky.

Kůži svět módy objevil už v padesátých letech

Určitě si to dobře pamatujete ze starých filmů. Tehdy kožené bundy nosili hlavně mladí muži. K tomu, aby tenkrát byli zcela trendy, jim stačily džíny, bílé tričko a kožená bunda. Později v osmdesátých letech frčely klasické rockové bundy se cvočky a postupně se světová móda začala vyvíjet od kožených kabátů až po návrhářské vrcholy inspirované jednoduchou klasikou z padesátek. Jinými slovy, když koženou bundu nebo sako, tak s černou neuděláte nikdy chybu a ze své skříně ji vytáhnete vždy každé jaro a podzim.

Rozmanitost dámských kožených bund, sak a jejich barev se zdá letos nekonečná. Můžete mít moderní verzi klasické rockové bundy, nebo elegantní sáčko s páskem či úplně lehoučkou bundičku ve stylu džínových bund. Stačí si jen vybrat, co vám bude slušet nejvíc.

Klasika se šikmým zapínáním

To je řeč právě o rockových bundách, kterým se dnes spíš říká motocyklové bundy. Pokud si chcete pořídit jen jeden kožený kousek do své skříně, pak zvolte právě tuto klasiku se šikmým zapínáním. Můžete ji nosit rozepnutou nebo zapnutou, k džínám nebo ke kalhotám s širokými nohavicemi. Tato bunda vás nikdy nezklame a i když možná na první pohled nevypadá, hodí se prakticky ke všemu.

Bunda nebo sako s páskem

Silueta takové bundy nebo saka je inspirovaná 80. léty a může na první pohled vypadat trochu nadměrně. Jenomže jakmile zapojíte do hry pásek, je všechno jinak. Nakonec zjistíte, že jde o velmi elegantní kousek, na kterém pásek hraje hlavní roli. Jakmile takovou bundu zapnete, pásek vás obepne a vykouzlí velmi zajímavou siluetu v závislosti na střihu bundy nebo saka.

Bundy bez límečku a oversized

Za zmínku stojí i dva další střihy. Bundy bez límečku z jemné kůže vypadají naprosto skvěle, ale stylisté říkají, že nejsou pro každého. Je proto důležité bundu opravdu vyzkoušet a zjistit, zda vám bude slušet. Je to ale velmi elegantní záležitost, která se hodí jak džínám, tak ke kalhotám s rovnými nohavicemi.

Oversized styl je pořád trendy, a tak pro ty, kdo mají rádi trochu více extravagance, jsou k dispozici i kožené oversized bundy. Budete vypadat trochu jako z osmdesátek, ale to je v pořádku, protože retro se v módě v poslední době objevuje stále častěji.

Kožená bunda s kožíškem a klasické sako

I tohle už tu jednou bylo a vydrželo to dokonce řadu let. Takže když si na zimu pořídíte koženou bundu se zimním kožíškem, neuděláte vůbec žádnou chybu. Ideálně sáhněte po bundě v leteckém stylu s kožíškem, který pokrývá celý široký límec bundy.

Klasické sako je zkrátka klasika a nikdy s ním nemůžete udělat chybu. Kožené sako, které je elegantní jak s outfitem do práce, tak s večerním outfitem, bude odvádět svoji práci řadu let a dá se říct, že nikdy úplně nevychází z módy.

Barvy

Černá je černá a nikdy s ní nic nezkazíte. Pokud ale chcete ještě něco víc, pak je tu hnědá, která v podstatě nikdy nevychází z módy, takže se svou hnědou bundou budete in po řadu let.

Červená kožená bunda je už docela odvážným kouskem, a proto se nehodí pro každého. Můžete se ale poohlédnout po tlumených odstínech červené a možná najdete ten správný kousek pro vás.

Bílá je tu také pořád, ale říká se, že vybrat si tuto barvu bývá poměrně riskantní. Neplatí to ale rozhodně paušálně, jen musíte vzít v úvahu, že bílá kůže bude velmi náchylná k znečištění a že o bílou koženou bundu budete muset hodně pečovat, aby vám vydržela krásná po celé roky. Dále čtěte: Bílé tenisky lze nosit prakticky v každém věku. Stačí vědět, jak a s čím je kombinovat.

Zdroj info: Editorialist.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod