Cottagecore je ve světě krásy stále oblíbenější. Jaké produkty vybrat?

 Krása 
25. července 2021 13:11 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Přírodní kosmetika se stává součástí životního stylu Depositphotos
Cottagecore začal jako styl bydlení. Následně se propracoval do velkého světa módy a nyní slaví úspěchy i ve světě krásy prostřednictvím zajímavých kosmetických produktů.

Styl cottagecore se vyvinul v minulém desetiletí a ve světě bydlení symbolizoval především venkovský život. Následně tento mírně idealistický styl pronikl do světa módy, kde je reprezentován především dlouhými a vrstvenými šaty, výšivkou a samozřejmě květinovým potiskem. Nechybí ani krajky a nabírané rukávy a rovněž hluboké výstřihy. Obliba přírodního stylu života včetně farmářských trhů stále roste, a tak se nakonec chytil i kosmetický průmysl.

Krása cottagecore

Kosmetické firmy rychle přišly na to, že najednou preferujeme ručně vyráběné a sociálně uvědomělé výrobky před chemickými přísadami. Nicméně krása cottagecore by neměla vypadat ani se cítit stroze. Právě naopak, je to zábavný odkaz na venkovskou nostalgii. Jen si to představte. Všechny ty různorodé odstíny rtěnek vytvořené z přírodních rostlinných pigmentů a ingrediencí pro péči o pleť z vesnické chalupy.

Cottagecore je tak najednou komplexním životním stylem mnoha lidí, kteří chtějí být více spjati s přírodou, a tak je tu najednou celá řada velmi příjemných kosmetických produktů.

Jakou cottagecore kosmetiku si vybrat?

Co třeba takhle nějaký zajímavý parfém? Vybírat můžete z kolekce vůní, jež jsou inspirovány vesnickými džemi a marmeládami, jsou v nich přírodní produkty z louky za chalupou a s takovým parfémem budete mít pocit, že se vařil ve venkovské kuchyni na plotně. Jsou to svěží a zajímavé vůně.

Nebo co takové venkovské mýdlo? Například nějaké olivové, prakticky celé z přírodních ingrediencí. Taková mýdla obvykle obsahují exfoliační směsi citrusových olejů, takže vaše pokožka bude po umytí hladká a jemná.

Ale to je jen začátek. Najít můžete také skvělé organické balzámy na rty, které jsou stoprocentně vyrobené z přírodních semenných olejů. Rtům zajišťují nejen hydrataci, ale i objem a vyráběny jsou i v několika odstínech.

Kromě organických hydratačních krémů na den i noc můžete vyzkoušet také hydratační masku. Můžete najít třeba masky medové, které mají přirozené antibakteriální vlastnosti medu, echinacey a propolisu. Vaše pleť bude zklidněná a masky slibují i vyhlazení jemných vrásek. 

Ale to není zdaleka vše. Ve stylu cottagecore najdete i vlasové produkty, tělové produkty, kosmetiku pro muže a v neposlední řadě i produkty pro líčení. Dále čtěte: Zapomeňte na podrážděnou pokožku. Africké černé mýdlo ocení při holení každý muž.

Zdroj info: WikipediaStylist.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod