Bílé tenisky jsou stále trendy, ale potřebují péči. Tipy, jak je udržovat čisté a svěží

 Móda 
19. srpna 2021 11:38 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Bílé tenisky se budou nosit na podzim prakticky ke všemu Depositphotos
Bílé tenisky, ať už ty látkové nebo kožené, se nosí celé léto, a protože budou v módě i nadále, budeme je nosit i na začátku podzimu. A abychom je mohli nosit co nejdéle, musíme je udržovat čisté. Protože není nic horšího, než špinavé bílé tenisky.

Pár bílých tenisek jsou základem současného šatníku. Nosíme je k džínám, k sukním i šatům, kalhotám a v neposlední řadě při sportu. Zkrátka bílé tenisky by měl mít každý. Jenomže se snadno zašpiní a vzniká problém. A v závislosti na materiálu vznikají různorodé problémy. Je proto důležité vědět, jak tenisky udržovat stále zářivě bílé.

Jak čistit plátěné tenisky

Pokud jsou vaše plátěné tenisky vhodné pro praní v pračce, máte prakticky vyhráno. Stačí jen vyndat vložky a tkaničky a tenisky vložit do sáčku z mikrovlákna nebo síťoviny. Tkaničky a vložky dejte do samostatného sáčku. Vyperte je ve studené vodě s pomalým odstřeďováním.

Tenisky, které nejsou vhodné pro praní v pračce, což si přečtete na štítku, musíte vyprat ručně. Připravte si směs jemného mycího prostředku na nádobí a vody a použijte jemný zubní kartáček, kterým budete tenisky čistit krouživými pohyby. Poté tenisky otřete vlhkým ručníkem a nechte uschnout.

Jak čistit kožené tenisky

S bílými koženými teniskami se velmi snadno pracuje, protože se na nich nedrží špína a skvrny tolik jako na těch látkových nebo semišových. Navíc na trhu existuje řada produktů, jimiž bílé kožené tenisky snadno vyčistíte.

Zkusit můžete čisticí houbičku, kterou navhlčíte a otřete jí svoje tenisky. Poté, co se vám podaří odstranit skvrny a nečistoty, otřete tenisky měkkým hadříkem. Pokud to chcete zvládnout bez komerčních pomocníků, pak to zkuste jemným mýdlem na neabrazivní houbě nebo měkkém hadříku.

Jak vyčistit vložky v teniskách

Pokud je to možné, vyperte je samostatně, jak už bylo ostatně řečeno. Vložky totiž mohou nasát hodně vlhkosti, což ztěžuje jejich sušení. Pokud vložky nelze prát v pračce, perte je ručně jemným kartáčováním pomocí měkkého zubního kartáčku namočeného v mýdlové vodě. Pomocí houby pak zkuste vysát přebytečnou vodu. Po vyčištění posypte vložky jedlou sodou, která vsákne veškerou zbytkovou vlhkost a odstraní zápach. Jakmile vložky uschnou, setřete přebytečnou jedlou sodu a vložte je zpět do svých bílých tenisek. Dále čtěte: Kovbojské kozačky se vracejí do módy. Tipy, jak je nosit se současnou módou.

Zdroj: Byrdie.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod