Jak by muži měli pečovat o svou holou hlavu

 Krása 
27. září 2021 09:01 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Kůže na hlavě potřebuje stejnou péči jako obličej Depositphotos
Holé hlavy jsou pro mnoho mužů otázkou módy, jiní raději volí tento typ "účesu" v důsledku ztráty vlasů. Každopádně i o holou hlavu by muži měli pečovat.

Pokožka hlavy totiž potřebuje stejnou péči jako třeba kůže na obličeji, což znamená, že je nutné o holou hlavu pravidelně pečovat.

Jakou péči o holou hlavu zvolit

Jedna z věcí, kterou jste jistě zaznamenali, je, že odhalená pokožka hlavy může vypadat dost leskle. Dermatoložka Marisa Garshick ale tvrdí, že je to zcela normální. "Jakmile je pokožka na hlavě odkrytá, může se zdát více lesklá, protože je to oblast, která není poškozená slunečním zářením a vnějšími stresory," říká Garshick. Důležité ovšem je, aby tomu tak bylo i nadále.

Pokud si hlavu pravidelně holíte, je důležité jí poskytnout správnou péči po holení. Aplikujte uklidňující zvlhčovač nebo jojobový olej. Další důležitou věcí je si uvědomit, že i holou hlavu musíte pravidelně mýt šamponem, protože se na ní stále hromadí různé druhy znečištění. A nutné je používat denně hydratační krém k udržení zdravé a hydratované pokožky.

Chybět by v péči mužů o holou hlavu neměla ani pravidelná aplikace opalovacího krému, protože holá hlava je prakticky pořád vystavena slunečnímu záření. V opačném případě může docházet ke stejným známkám stárnutí jako na obličeji.

A v neposlední řadě by se muži neměli bát i nějakého toho ošetření navíc. Dopřejte si řeba peelingovou masáž.

Jak co nejšetrněji holit hlavu

Pokud si hlavu pravidelně holíte, pak jste si jistě už vybrali ten správný holicí strojek. Odborníci doporučují před holením hlavu, respektive vlasy ošetřit nejprve horkým ručníkem, který otevře póry a zjemní chloupky.

Samozřejmostí je použití krému na holení, který rovněž zjemňuje vlasy a usnadňuje samotné holení. Po oholení hlavy následuje pravidelná péče v podobě uklidňujícího hydratačního krému nebo oleje. Dále čtěte: Běh může být pro muže po čtyřicítce způsobem, jak zhubnout. Je však nutné běhat správně.

Zdroj: Byrdie NY Mag.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod