Dvojité čištění je asijské umění krásy pro dokonalou pleť

 Krása 
24. září 2021 13:08 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dvě fáze čištění připraví lépe pleť na další péči Depositphotos
Kosmetický průmysl na nás doslova chrlí stále nové a nové kosmetické produkty, které mají umět doslova zázraky, ale je tu také tzv. dvojité čištění, umění krásy, které se po staletí používá v Koreji a Japonsku.

Koncept dvojitého čištění je jednoduchý. Sestává z mytí obličeje čisticím prostředkem na bázi oleje, který očistí nečistoty, olej a make-up. Jakmile je tato vrchní vrstva nečistot odstraněna, použije se čisticí prostředek na vodní bázi k vylepšení struktury pokožky, léčbě akné a zklidnění podráždění. Tím je pleť lépe připravena na aplikaci kosmetických sér a krémů.

Jak zvládnout toto umění krásy

Po použití čisticího prostředku na bázi oleje jako prvního kroku se účinně odstraní kožní maz a další nečistoty na olejové bázi, na které se čisticí prostředek na bázi vody nemůže přichytit, typicky například make-up. Odstraněním olejové bariéry bude následné čištění na vodní bázi účinněji pronikat do vrstev pokožky, aby se odstranily nečistoty na vodní bázi, jako jsou toxiny z potu a znečišťující látky z okolního prostředí.

Tak jednoduché toto asijské umění krásy není. Na suchou pokožku nejprve naneste krouživými pohyby čisticí prostředek na bázi oleje a konečky prstů důkladně vmasírujte do pórů. Vyhněte se přímému kontaktu s očima. Po 30 sekundách nečistoty jemně setřete vatou nebo kosmetickým tamponem.

Následně naneste čisticí prostředek na vodní bázi podle vašeho výběru na navlhčenou pokožku stejným způsobem jako u čisticího prostředku na bázi oleje a opět se vyhněte přímému kontaktu s očima. Jemně, ale důkladně smyjte jemnými krouživými pohyby.

Pak naneste kosmetický přípravek podle vašeho výběru, ať už je to sérum, gel, zvlhčovač nebo obličejový olej.

Proč je dvojité čištění pro pleť důležité

Hlavním důvodem je, jak už bylo řečeno, dokonalé vyčištění a příprava pleti pro lepší absorpci krémů a sér. Navíc dvojici čisticích prostředků si vyberete podle typu pokožky a výběr správného dvojitého čisticího dua je klíčem k tomu, abyste si ze své rutiny odnesly maximum. Používání nejlepších produktů dvojitého čištění pro váš typ pokožky vám také umožní vyhnout se nadměrnému mytí a přesušení pokožky.

Pokud máte mastnou pleť, použijte čisticí prostředek, který má odstranit přebytečný denní olej a nečistoty, pro suchou pokožku vyberte vhodné přípravky s přísadami, které ji hydratují a pokud máte akné, zvažte přidání benzoylperoxidu nebo ošetření akné kyselinou salicylovou. V nabídce najdete samozřejmě i přípravky, které jsou vhodné pro všechny typy pleti. Dále čtěte: Přírodní pleťové tonery jsou důležitou, přitom opomíjenou součástí péče o pleť. Vyrobit si je můžete doma.

Zdroj: Alyaka Allure.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod