Skvělý pomocník na celulitidu i vrásky: Maderoterapie

 Krása 
26. ledna 2022 08:55 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Speciální masáž dřevěnými válečky pochází z Kolumbie Depositphotos
Ráda byste se zbavila vrásek nebo celulitidy, ale nechce se vám podstupovat složité bolestivé procedury? Zkuste speciální masáže dřevěnými válečky.

Pokud jste se ještě nesetkali s názvem wood therapy nebo maderoterapie, je to škoda. Nejde o žádnou novinku. Terapie dřevem se praktikuje po staletí v orientálních zemích, kde terapeuti používali dřevo převážně pro léčebné účely. V 90. letech metodu posunul terapeut v Kolumbii, který propracoval dřevěné masážní nástroje a přizpůsobil jejich estetickým účelům. Dnes dřevěné masážní nástroje využívají kosmetické salony nejenom k masáži, pleti, ale také celého těla.

Jak to funguje

Technika maderoterapie zahrnuje řadu pohybů, které se opakují, a to za použití různě anatomicky tvarovaných válečků. Díky tomu dochází k masáži a prokrvení problémových partií. Opět se taknastartuje látková výměna těla, které začne vyplavovat škodliviny pryč.

Co je lymfa

Lymfa je čirá tekutina, která proudí mezi mízními cévami a odvádí odpad z buněk a krve. Jedná se o největší čisticí systém hned po štítné žláze. Proudění lymfatického systému je klíčové pro pravidelnou očistu těla. Pokud je lymfa ucpaná, pak nefunguje tak, jak má, a kvůli tomu dochází k hromadění toxinů a škodlivých látek v těle. V důsledku toho bývá člověk často unaven, má slabou imunitu, ale také na těle vzniká nevzhledná celulitida, zastavuje se hubnutí a další. Proto je potřeba lymfatický systém pravidelně pročišťovat, a to i formou masáží.

Změny v obličeji

Pokud používáte maderoterapii na obličej, můžete už po prvních kůrách vidět první výsledky. Dochází ke konturování obličeje, odstranění dvojité brady, pokožka se celá zpevní a sjednotí se její barevný tón. Mizí strhaný a unavený výraz, zmírní se otoky kolem očí. Celkově tak dochází k přirozenému liftingu obličeje, redukci vrásek. Díky masáži a stimulaci jednotlivých bodů je opět pleť "nakopnuta" k produkci kolagenu a elastinu. Navíc si užijete úžasnou a příjemnou masáž.

Pryč s celulitidou

Masáží celého těla docílíte nejenom uvolnění svalů, ale získáte další benefity. Vaše pokožka se krásně vypne a jakoby omládne. Tím, že si vyčistíte lymfatický systém, nastartujete také hubnutí. A asi největší výsledky zaznamenáte, pokud máte tzv. pomerančovou kůži. Ta začne postupně mizet, zpevní se stehna i hýždě. Důležité je také dodržovat zdravou stravu a zařadit i posilování problematických partií. Seznam nejúčinnějších cviků najdete zde.

Další benefity

  • odstranění otoků noh a pocit těžkých nohou
  • eliminace křečových žil
  • zrychlení metabolismu
  • snížení křečí, zánětů svalů
  • redukce a zpevnění těla, ztráta cm

Viditelné výsledky

A teď to nejlepší na závěr. Maderoterapie nemá žádné vedlejší účinky. Je tedy vhodná téměř pro všechny. Jde o stoprocentně přírodní metodu, která se provádí za sucha, pouze pomocí speciálních dřevěných pomůcek. První výsledky jsou viditelné již po pěti dnech.

Kdy nejít na maderoterapii

  • v těhotenství a při kojení
  • máte-li: kožní onemocnění, křečové žíly, nezahojené jizvy
  • při trombóze a onemocnění srdce

Zdroj: maderoterapija.rs, healthline.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47