Suchý šampon je velkým pomocníkem. Nadměrným užíváním si ale můžeme přivodit řadu problémů

 Krása 
22. listopadu 2018 07:22 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Suchý šampon může vaše vlasy i poškodit Internet
Suchý šampon má své příznivce i odpůrce. Je pravdou, že pokud máte málo času nebo si z nějakého důvodu nemůžete umýt hlavu klasickým mokrým způsobem, je suchý šampon skvělým pomocníkem. Na druhou stranu nadměrným používáním suchého šamponu si můžete přivodit řadu problémů.

Důvodů, proč si někdo nezvládne umýt hlavu běžným způsobem, může být mnoho. Někdo to zkrátka nestihne, jiný třeba spěchá na schůzku, ale nechce jít ven s vlhkou hlavou, nebo se chystá na cesty, kde se k teplé sprše dostane jen horko těžko. V takových situacích je suchý šampon k nezaplacení.

Jenže i když vám suchý šampon dokáže poskytnout velkou službu, nesmíte to s ním přehánět. Když si totiž navyknete suchý šampon používat prakticky denně, můžete očekávat řadu nepříjemností. Lepší je tak vnímat suchý šampon jen jako příležitostnou záchranu, ne produkt denní potřeby.

Vypadávání vlasů

Po nadměrném používání suchého šamponu můžete zaregistrovat, že vám začnou více vypadávat vlasy. Je to dáno tím, že suchý šampon ucpává vlasovou pokožku, ta nemůže dýchat a neprodukuje nové vlasy.

Oslabené vlasy

Zároveň může suchý šampon způsobit zvýšenou lámavost vlasů. Opět je to tím, že látky v něm obsažené sice skvěle absorbují přebytečnou mastnotu, ale zároveň vlasy zatěžují, takže se pak snadněji lámou.

Vyschlá pokožka

Kadeřníci varují i před tím, že suchý šampon může u lidí vysušit pokožku hlavy a častěji se pak někteří potýkají například s lupy. Při aplikaci tak musíte být opatrní a důsledně si zbytky prášku z vlasů odstranit.

Poškozené vlasy

Obzvláště levné a nekvalitní výrobky pak mohou zapříčinit i to, že vaše hříva bude po nadměrném užívání produktu jako bez života. Vlasy mohou ztratit lesk a přirozenou vitalitu.

Domácí suchý šampon

Pokud nevěříte komerčním chemickým přípravkům, můžete si suchý šampon i sami vyrobit doma. 

Co budete potřebovat

  • 1 díl kukuřičného škrobu
  • 1 díl kakaa (lze použít i hnědý jíl)
  • kapku éterického oleje dle vlastního výběru

Jak na to

Do mísy si dejte škrob a přidejte k němu kakao nebo jíl. Pokud máte světlé vlasy, dejte kakaa či jílu méně, pokud máte tmavší vlasy, šetřit těmito ingrediencemi nemusíte. Vše pečlivě promíchejte a nakonec přidejte pár kapek éterického oleje. Pomocí štětce pak naneste rovnoměrně od kořínků vlasů. Nechte chvilku působit a nakonec důkladně vyčesejte kartáčem. Doma si můžete vyrobit i klasický šampon na mokré mytí vlasů. O tom, jak na to, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008