Jak na dlouhé a husté řasy bez návštěvy kosmetičky. Stačí vám správná výživa

 Krása 
20. října 2021 07:51 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Mít řasy jako mrkací panenka je sen každé ženy Shutterstock
Chcete mít krásné dlouhé řasy jako ze salonu? Pak jim dopřejte pořádnou výživu. A to zevnitř i z venku.

Asi každá žena touží mít krásné, husté a dlouhé řasy jako mrkací panenka. Bohužel, ne každá je dostala do vínku od přírody. Proto je potřeba tomu tak trochu pomoci. Co pomáhá?

Správné odlíčení

Už ta prvotní péče o řasy by měla začít správným odlíčením. To znamená používat speciální odličovače, které jsou určeny přímo pro oční partie - ideálně na olejové bázi. Přípravek byste nejprve měly nanést, nechat chvíli působit a teprve poté oči odlíčit. Vyvarujte se jakéhokoliv dření a tření, jinak vám řasy spíše vypadají.

Masáž víček

Růst řas můžete podpořit také speciální masáží očních víček. Ta totiž dokáže prokrvit oční okolí včetně vlasových cibulek. K masáži můžete použít například ricinový, mandlový či kokosový olej.  Konečky prstů jemně masírujte okolí očí a zaměřte se na oční víčka, postupujte od vnitřního koutku ke spánku podél dolní části oka. Vytvořte kolem oka souvislý kruh, obvykle 3-5 kruhů, aby se oblast kolem očí dokonale promasírovala. Opakujte dvakrát až třikrát. Aplikovat můžete i sérum na řasy, které si můžete vyrobit doma. Jak na to jsme psali zde.

Správné nanášení řasenky

Hodně záleží na tom, jak nanášíte řasenku. Pokud to děláte špatně, mohou mám řasy začít vypadávat. Řasenku je potřeba nanášet jemnými pohyby ze strany na stranu a jemně řasy pročesávejte kartáčkem. Drtivá většina řasenek bývá navíc obohacena o vitaminy a další složky, které řasy vyživují a stimulují jejich růst, například vitamin E či peptidy. Proto se při koupi nové řasenky určitě zaměřte na složení.

Vnitřní výživa

Abyste měla opravdu krásné a husté řasy, musíte jim dopřát také kvalitní výživu zevnitř. Velkým pomocníkem jsou různé ořechy a jádra, například slunečnice, dýně, mandle. Vhodné je také zařadit do jídelníčku lněný olej a nezapomínejte ani na luštěniny a obiloviny. A výborným zdrojem cenných látek jsou také kvalitní ryby.

Zdroj: bustle.com, healthline.com.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod