Kyselina hyaluronová nedělá zázraky jen s pletí. Rovněž dokáže vyřešit suché a lámavé vlasy

 Krása 
16. prosince 2021 07:10 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
Suché a poškozené vlasy trápí řadu žen Shutterstock
Pro suché, lámavé a roztřepené vlasy hledáme stále dokola různé vlasové masky a séra. Přitom odborníci tvrdí, že existuje jedno jednoduché řešení. Stará dobrá známá kyselina hyaluronová.

"Při aplikaci na vlasy hydratuje kutikulu," vysvětluje dermatoložka Caroline Robinson. "Přidání kyseliny hyaluronové do vaší péče o vlasy, které mají tendenci být sušší, vytváří měkčí prameny a kontroluje krepatění." 

Co všechno kyselina hyaluronová s vlasy dokáže

Kyselina hyaluronová je stále královnou kosmetického průmyslu, a tak jsou její schopnosti laboratorně zkoumány zas a znova. Jedna studie dokonce zjistila, že po použití kyseliny hyaluronové došlo ve vlasech až k desetinásobnému zvýšení vázané kyseliny hyaluronové po opláchnutí vodou, což vedlo ke zvýšení vlhkosti jak ve vlasech, tak ve vlasové pokožce.

A když je pokožka hlavy zdravá, zlepší se růst vlasů, což vytváří plnější a zdravější vlasy. Takže vlastně  mít prospěch z vlasových přípravků s obsahem kyseliny hyaluronové mohou mít všichni, kdo se ji rozhodnou používat, ti, kdo mají suché a poškozené vlasy, budou z tohoto zázraku těžit nejvíc. Suché vlasy zkrátka obtížněji zadržují vodu, a to právě kyselina hyaluronová dokáže.

Jaké vlasové produkty tedy používat

Nejlepší způsob, jak využít výhody vlasové péče s kyselinou hyaluronovou, začíná samozřejmě používáním šamponu a kondicionéru. Tyto vlasové produkty jsou běžně k dispozici a žádný vítr v peněžence vám neudělají. Jejich používáním zvýšíte úroveň hydratace pokožky hlavy a vlasů.

Pokud chcete ještě něco extra nebo máte skutečně hodně suché nebo poškozené vlasy, vyzkoušejte také bezoplachové produkty s kyselinou hyaluronovou pro další zvýšení hydratace. I ty celkem běžně seženete, jen za ně zaplatíte větší peníze. Na druhou stranu za ně ale dostanete ochranu vlasů před tepelnými stylingovými produkty a dalším poškozením a také další příval vlkhosti pro vaše vlasy.

Zdroj: Real Simple.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod