Zbavte se vrásek i bez skalpelu. S galvanickou žehličkou to zvládnete v pohodlí domova

 Krása 
18. února 2022 15:10 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Luxusní péči si můžete dopřát i doma Depositphotos
Stačí dvakrát týdně zhruba patnáct minut a vaše pleť bude vypadat mladistvě a rozzářeně. K tomu vám stačí jediný přístroj. Galvanická žehlička. Ještě ji nemáte?

Asi není ženy, která by netoužila po krásné, zdravé a mladistvé pleti. Někdo má tento "dar" v genech, ale těch je minimum. Těm zbývajícím procentům nezbývá nic jiného, než neustále o svou pokožku pečovat a starat se. K tomu vám může dopomoci celá řada pomocníků, třeba galvanická žehlička. Co to je a na jakém principu funguje?

Stimulace buněk

Galvanická žehlička na první pohled připomíná epilační přístroj. Funguje na bázi pozitivního a negativního galvanického proudu. Ten působí jako stimulátor, který donutí pleťové buňky k vyšší aktivitě. U některých strojků si můžete sami nastavit intenzitu proudu, některé si umějí samy vyhodnotit typ pleti, podle kterého si nastaví potřebnou intenzitu

Pro každý věk

Panuje mylná domněnka, že žehlička je určena pouze pro stárnoucí pleť. Není to pravda. Používat ji mohou také mladé slečny a dokonce i ty, které trápí akné. Obličej se díky použití přístroje krásně prokrví a vyčistí až do hloubky. "Žehlit" pleť si mohou i lidi, které trápí lupénka, ekzém nebo velmi vrásčitá pleť. Procedura je naprosto bezbolestná. Žehličky disponují několika funkcemi. Obvykle je to program na čištění pleti, hydrataci, lifting či zklidnění.

Co můžete očekávat

Malý přístroj má poměrně velkou účinnost. Ale jenom v případě, že k němu používáte speciální gely. S jeho pomocí vyhladíte drobné vrásky, celkově omladíte pleť, sjednotíte barvu pleti a zbavíte se tak nežádoucích skvrn. Žehlička umí také zmírnit váčky a otoky kolem očí. Použít ji můžete i na redukci podbradku a zpevnění svalů v obličeji, na krku i dekoltu. Některé žehličky mají také speciální nástavce na tělo, díky nimž se můžete zbavit i nepříjemné celulitidy.

Kdy je používání nežádoucí

Ačkoliv lze používat žehličku prakticky na jakoukoliv pleť, zvážit její použíti by měly těhotné ženy, lidé trpící epilepsií nebo ti, kdo vlastní stimulátor srdce nebo kovový implantát v hlavě. Konzultaci s lékařem vyžaduje i větší množství kovových implantátů v ústech. Používat by se neměla ani na poraněnou pokožku. Zvážit její použití by měli také lidé trpící růžovkou, o které se dočtete zde.

Stačí dvakrát týdně

Pokud s touto péčí teprve začínáte, je potřeba provádět proceduru 2x až 3x denně, v závislosti na stavu pokožky. Ve chvíli, kdy se pleť dostane takzvaně do kondice, postačí provádět galvanizaci 1x týdně a později pak 1x za 14 dní.

Zdroj: skintastic.cz, gracebelgravia.com.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod