Noční masky na spaní nahradí i nejdražší krémy

 Krása 
04. března 2022 09:22 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Během noci má pleť největší schopnost obnovy Pixabay
Zatímco vy spíte, ona pracuje za vás a bojuje proti známkám únavy a stáří. Ještě nemáte noční masku? Pak si ji určitě v nejbližší době pořiďte.

Denní krém, noční krém, sérum. Základní trojice, která by neměla chybět u žádné ženy, která se rozhodne bojovat neinvazivní cestou proti vráskám. Jestli však chcete ještě udělat něco navíc pro svůj obličej, sáhněte po masce. Ale ne takové, která vám ušpiní polštář. Noční masky pracují na jiném principu. 

Pro každý typ pleti

Základem krásné a zdravé pleti je hydratace. A právě to umí i sleeping masky. Pokud vás trápí suchá pleť, je noční maska pro vás tou správnou volbou. Nositelky problematické pleti s rozšířenými póry si zase mohou před spaním dopřát masku s exfoliačním účinkem, na kterou se po chvíli aplikuje ještě hydratační krém.

Žádné skvrny 

Obavy, že vám maska může ušpinit ložní povlečení, jsou zcela zbytečné. Noční masky mají totiž stejnou konzistenci jako krémy, některé mají i gelový základ. Všechny se dokáží do pleti rychle vsáknout, aniž by zanechaly jakékoliv stopy.

Příprava pleti

Noční masku, stejně jako jiné produkty, je potřeba aplikovat na vyčištěnou pleť. Masku můžete nanést hned na vyčištěnou pleť, ale pokud chcete ještě podpořit její účinky, naneste si pod ni své oblíbené sérum. Ráno pleť omyjte vlažnou vodou a pokračujte v péči tak, jak jste zvyklé. 

Jak často 

Sice se obvykle doporučuje masku používat dvakrát do týdne, ale jelikož jde v drtivé většině o produkty, které jsou založené na kyselině hyaluronové a dalších výživných látkách, určitě se nemusíte bát ji používat častěji. Klidně obden, pokud vám maska sedí. Výsledky se brzy dostaví. Kožní buňky se během noci replikují a rozmnožují. Nosit přes noc masku je jako podat tomuto procesu obnovy pomocnou ruku. "Když je tělo v hlubokém, klidném spánku, metabolismus kůže se zvyšuje a buněčný obrat a obnova eskaluje," říká Dr. Engelman s tím, že k tomu dochází mezi 22:00 a 2:00 hodinou.

Zdroj: healthline.com, elle.com

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008